ΠολιτισμόςΤέχνεςΔήμοιΘέατροΜουσικήΨυχαγωγία

Προγράμματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης από τον Δήμο Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης από τον Οκτώβριο 2020 υλοποιεί Προγράμματα Πολιτιστικής και Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης μέσα από τη μουσική, το χορό, το θέατρο, τη λογοτεχνία, εικαστικές τέχνες κτλ.

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η ευαισθητοποίηση σε στοιχειώδης πολιτιστικές έννοιες και πρακτικές και η αβίαστη δραστηριοποίηση των δημοτών κάθε ηλικίας σε πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων γίνεται από εκπαιδευτές υψηλής κατάρτισης, καταξιωμένους στον καλλιτεχνικό χώρο, με αγάπη στη μετάδοση της τέχνης που διδάσκουν. Είναι μια πρόκληση προς τους δημότες μας για καλλιτεχνική έκφραση, δημιουργία, εξωστρέφεια, κοινωνική ανάπτυξη και ψυχαγωγική διέξοδο.

Έχουν ληφθεί από το Δήμο και θα τηρούνται κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων, όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης εκπαιδευόμενων, μαθητευόμενων, εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης της Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Τα Προγράμματα

Latin & Ballroom χοροί

Ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ανθρώπινου πολιτισμού, μια άριστη μορφή σωματικής άσκησης, ευεργετική για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Ανακαλύψτε τη μαγεία του στα τμήματά μας.

Αν σας αρέσει η μουσική και έχετε διάθεση για χορό, ψυχαγωγία και εξωστρέφεια στα τμήματα latin θα αποκτήσετε χάρη, ευλυγισία, αυτοπεποίθηση και νέες εμπειρίες.

Οι latin kai ballroom χοροί θα σας γοητεύσουν και θα σας συναρπάσουν μέσα από όμορφες μουσικές και εκμάθηση βηματολογίων με υπέροχες κινήσεις και φιγούρες. Χοροί ζευγαρωτοί, αλλά και χωρίς καβαλιέρο ή ντάμα λόγω Covid, θα σας προσφέρουν έναν διασκεδαστικό τρόπο εκγύμνασης, κοινωνικότητα και ευεξία.

Διδάσκονται: RUBMA, CHACHA, MAMBO, SAMBA, SALSA, BATCHATA, RUENDA, Αργεντίνικο Tango, VALSE, TANGO, FOX TPOT, ROCK & ROLL, DISCO, ZUMBA AEROBIC

Θεατρική Ομάδα

To Θέατρο χώρος παραστατικός όπου συνυφαίνονται Πολιτισμός και Πνευματικότητα γίνεται τόπος έκφρασης και ανάδειξης της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Δήμος Πεντέλης προβαίνει φέτος στη σύσταση Θεατρικής Ομάδας Ενηλίκων. Μέσα από μία διαδικασία εκμάθησης βασικών τεχνικών υποκριτικής, αγωγής λόγου, ορθοφωνίας, αλλά και θεατρικής κινησιολογίας, τα μέλη της ομάδας θα μυηθούν σε σπουδαία κείμενα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, με στόχο τη μάθηση, αλλά και τη δημιουργία μίας θεατρικής παράστασης, η οποία θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2021 στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πεντέλης.

Διδασκαλία: Σοφία Καζατζιάν (Ηθοποιός – Καθηγήτρια Υποκριτικής)

Χορωδία Δήμου Πεντέλης

  • Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πεντέλης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 14 χρόνων.

Τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν νότες και μουσικά διαστήματα κι έτσι να εξασκούν την ακοή τους ως προς τη σωστή τονικότητα καθώς και να γνωρίζουν τον ιδανικό τρόπο αναπνοής προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα στην ερμηνεία των τραγουδιών.

Με ένα ευρύ-σύγχρονο ρεπερτόριο, ελληνικό και ξένο, μακριά από στεγανές και ξεπερασμένες μεθόδους, τα παιδιά, μέσα από το χορωδιακό τραγούδι, νοιώθουν ψυχική και πνευματική ανάταση, μαθαίνουν να εκφράζονται και να εισπράττουν απεριόριστη χαρά!!!

  • Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Πεντέλης υποδέχεται κάθε ηλικία άνω των 14 ετών.

Λειτουργεί άλλοτε ως δίφωνη, άλλοτε ως τρίφωνη και άλλοτε ως τετράφωνη ανάλογα με το τραγούδι-έργο που έχει να εκτελέσει κάθε φορά.

Με ένα εκτενέστατο σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο, δίνει την δυνατότητα στους χορωδούς να αποκτήσουν γνώση ως προς το αντικείμενο, τους μυεί πάνω στη φωνητική τέχνη με τις απαραίτητες τεχνικές και τους μαθαίνει να ερμηνεύουν αποδίδοντας με αμεσότητα τα συναισθήματα που θέλουν να επικοινωνήσουν.

  • Το Φωνητικό Εργαστήρι έχει μουσικοθεατρικό χαρακτήρα, αποτελείται από περιορισμένο αριθμό μελών και απευθύνεται σε άτομα που στο παρελθόν έχουν έρθει σε επαφή με τη φωνητική τέχνη.

Εκτός από το τραγουδιστικό μέρος, δουλεύουν σκηνική παρουσία, κίνηση, θεατρικότητα και ορθή προφορά κειμένων καθώς καλούνται να διεκπεραιώσουν ρόλους που συνδυάζουν τη μουσική και το θέατρο μαζί.

Το ρεπερτόριο που διδάσκεται είναι σύγχρονο, εναλλακτικό και έθνικ, εκτός περιορισμών και συνόρων.

Διδασκαλία – Καλλιτεχνική Επιμέλεια

Κατερίνα Παπακωνσταντίνου

Παραδοσιακοί και Λαϊκοί χοροί

Τμήματα Παιδικά – Εφηβικά –Ενηλίκων

Ο ελληνικός χορός είναι άμεσα συνυφασμένος με το πολιτισμικό στοιχείο της πατρίδας μας.

Βαθιά ριζωμένος στην ελληνική ιστορία και λαογραφία εκφράζει την ελληνική παράδοση όπως εξελίχτηκε μέσα στους αιώνες.

Στα τμήματα του Δήμου Πεντέλης θα διδαχθείτε διαχρονικούς χορούς που πάντα αποτελούσαν μέσο ψυχαγωγίας των πλατιών κοινωνικών στρωμάτων εκφράζοντας χαρές και λύπες, ανακουφίζοντας από τα πάθη τις ανθρώπινες ψυχές και ενισχύοντας την κοινωνική έκφραση και συνοχή:

  1. Παραδοσιακούς χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας
  2. Λαϊκούς χορούς όπως Χασάπικο, Ζεϊμπέκικο, Καρσιλαμά, κ.α.

ΔιδασκαλίαΓιώργος Φραγκάκης

Show More

Related Articles

Back to top button