Γερακας-ΠαλλήνηΚοινωνίαΠεντέληΝέα

Πολύ δύσκολη νύχτα-Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πεντέλη – Απειλούνται κατοικημένες περιοχές – Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Ξενοκράτης – Συνεχής ενημέρωση

Δραματική η νύχτα στην Πεντέλη με τη φωτιά να καίει ανεξέλεγκτα και να απειλεί Ντράφι, Παλιά Πεντέλη, Ανθουσα και άλλες κατοικημένες περιοχές.

Παλεύουν με τις φλόγες πάνω από 300 αστυνομικοί, δεκάδες εθελοντές και οι δυνάμεις των Δήμων της περιοχής που απειλείται. Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Ξενοκράτης.

Το μέτωπο είναι τεράστιο και οι άνεμοι αν και κόπασαν μετά τις 10 το βράδυ, συνεχίζουν να ειναι ισχυροί της τάξης των 5 με 6 μποφόρ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα δυναμώσουν πάλι μετά τις 3-4 τα ξημερώματα.

Εκκενώθηκαν το Ντράφι, η Ανθούσα και οι οικισμοί Διώνη και Δαμασάρι. Οι κάτοικοι συγκεντρώνονται στο Γήπεδο Παλλήνης, στα πάρκινγκ των Praktiker και στο The Mart στην λεωφ. Ανθούσας. Ανοιχτά παραμένουν το Δημαρχείο Παλλήνης και το ΚΑΠΗ Γέρακα.

Ανοιχτούς χώρους έχει προσφέρει και ο Δήμος Βριλησσίων ο οποίος διαθέτει την αίθουσα του πολυχώρου στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης για όσους εκκενώνουν τις οικίες τους λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.

Εκκενώθηκε επίσης προληπτικά ο ξενώνας βρεφών του Παίδων Πεντέλης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: “Κανένας κάτοικος και κανένα σπίτι στην Ανθουσα δεν έχει κινδυνέψει” δήλωσε ο Δήμαρχος Παλλήνης σε τηλεοπτικό κανάλι.

Έκτακτη συνεδρίαση των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας Βορείου Τομέα και Ανατολικής Αττικής διεξάγεται απο τις 10.30 στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, υπό τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για το συντονισμό και την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στο Πεντελικό με τη συμμετοχή από πλευράς του Δήμου μας, της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά, του Προέδρου του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμου και της Αντιδημάρχου Πεντέλης Νατάσας Κοσμοπούλου

 

 

 

 

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button