ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

ΠΟΕ – ΟΤΑ: 24ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 10 Απριλίου

Την άμεση κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» για την εξάντληση κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκηρύσσοντας για το συγκεκριμένο θέμα 24ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 10 Απριλίου.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24-Αθήνα) και πορεία προς τα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8-Αθήνα) και προς το υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).

«Το αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με ευθύνη της κυβέρνησης απαξιώνονται και εγκαταλείπονται, είναι επίκαιρο και επιτακτικό. Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επίσης επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ανακοίνωση για την απεργία εξέδωσε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Μόνιμοι και συμβασιούχοι απεργούμε κόντρα σε όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας στους δήμους, κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές που μας αντιμετωπίζουν σα κόστος και θέλουν να τσακίσουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Δε θα επιτρέψουμε να απολυθεί κανείς συνάδερφος, μαζί θα δώσουμε τον αγώνα με αποφασιστικότητα και επιμονή».

Από την πλευράς της η ΔΑΣ ΟΤΑ σημειώνει: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα για να ανατρέψουμε τη πολιτική των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων που οδηγούν στην ανασφάλεια και την ομηρία των εργαζομένων, στην ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία».

Show More

Related Articles

Back to top button