ΠεντέληΝέαΕιδήσεις

Πεντέλη: Λάβρος ο Παλαιοδήμος εναντίον της Κεχαγιά

Ακολουθεί η επίσημη τοποθέτηση του υποψηφίου δημάρχου Πεντέλης, Άγγελου Παλαιοδήμου, σε βάρος της νυν δημάρχου, Δήμητρας Κεχαγιά.

Αναλυτικά:

Ακόμα και κατά το τελευταίο έτος της δημοτικής της θητείας, για μια ακόμα φορά, η απερχόμενη Δήμαρχος κ. Δ. Κεχαγιά λειτουργεί αντιθεσμικά, μετατρέποντας τη νομοθετική υποχρέωσή της για λογοδοσία σε καλοστημένη φιέστα προεκλογικών εξαγγελιών. Αντί λοιπόν να πραγματοποιήσει επιτέλους τον απολογισμό πεπραγμένων σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως οφείλει (Ν. 3463/2006, άρ. 217 “Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής” , παρ. 1: “1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης) διοργάνωσε μια παραταξιακή φιέστα μοιράζοντας 140 προεκλογικές υποσχέσεις και επιβεβαιώνοντας πλήρως τη λαϊκή ρήση “Ο Μανώλης με τα λόγια, χτίζει ανώγεια και κατώγεια”. Δεν γίνεται λοιπόν ούτε κουβέντα για εφαρμογή του νόμου, για τήρηση των αρχών δημοκρατικής διοίκησης, για δημόσιο απολογισμό προς τους πολίτες και για λογοδοσία.

Προφανώς, η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε για την κ. Κεχαγιά την απάντησή της στο κύμα αποχωρήσεων κορυφαίων συνεργατών της από την παράταξη της διοίκησης, καθώς και στην άρση της εμπιστοσύνης τους προς το πρόσωπο και τον τρόπο διοίκησής της, δεδομένου ότι όλοι τους, ομόφωνα κατήγγειλαν την ύπαρξη ενός “απολυταρχικού καθεστώτος που λειτουργεί κεκλεισμένων των θυρών”.

Η φιέστα λοιπόν της περασμένης Κυριακής, ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια ώστε να εμφανιστεί παρούσα και “συσπειρωμένη” η υπό διάλυση διοικούσα παράταξη μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις των δημοτικών συμβούλων και πρώην αντιδημάρχων κ. Νατ. Κοσμοπούλου, Ελ. Πολίτη και Αρτ. Αργύρη, καθώς και την πρόσφατη (αλλά μάλλον όχι έσχατη) παραίτηση και άρση εμπιστοσύνης του Αντιδημάρχου Ηλ. Τσουχνικά.

Ήταν όμως επίσης και ένα γεγονός που απέδειξε περίτρανα, τόσο για τη ίδια την κ. Κεχαγιά όσο και για την παράταξή της, ότι εκπροσωπούν την αυτοδιοίκηση του χθες. Μια αυτοδιοίκηση που στέκεται πάνω σε κομματικά δεκανίκια, που παραγοντίζει για να διασφαλίσει την ύπαρξή της, που εξαρτάται από μια παλιά ολιγαρχία και συνεχίζει να λειτουργεί υπό την κηδεμονία της. Δεν έχει κανείς παρά να αναζητήσει τα ονόματα των ομιλητών της εκδήλωσης, για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Καλούμε τη Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να πράξουν επιτέλους όσα ο νόμος ορίζει. Να οριστεί άμεσα η ημερομηνία και ο τόπος της ειδικής συνεδρίασης Απολογισμού Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, ώστε εκτός από τη Δήμαρχο να λάβουν το λόγο όλες οι δημοτικές παρατάξεις, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά όλοι οι πολίτες του Δήμου μας. Εκεί η Δήμαρχος δεν θα μπορεί να κάνει προεκλογικές εξαγγελίες, αλλά θα πρέπει να εκθέσει και να αποδείξει το έργο της Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να λογοδοτήσει για κάθε ευρώ που δαπανήθηκε από το ταμείο του Δήμου, τον σκοπό για τον οποίο δαπανήθηκε και τη διαδικασία με την οποία έφτασε στα χέρια των προμηθευτών και των εργολάβων. Στην ίδια συνεδρίαση φυσικά, μπορεί να αιτιολογήσει τους λόγους για τους οποίος δεν την εμπιστεύονται οι συνεργάτες της και αποχωρούν, καθώς επίσης και τους λόγους για τους οποίους η ίδια δεν τους εμπιστεύεται και διοικεί χωρίς Αντιδημάρχους Οικονομικών, Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας και Διοικητικών Υπηρεσιών!!

Για τη δημοτική μας παράταξη ο απολογισμός και η λογοδοσία αποτελούν κορυφαίες δημοκρατικές πράξεις. Δυστυχώς η κ. Κεχαγιά ακόμα και στη λήξη της θητείας της αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλιου. Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους που δεν στηρίζουν τη διοίκηση να συγκαλέσουμε από κοινού το δημοτικό συμβούλιο Πεντέλης με βάση το άρθρο 95 του Ν. 3463/2006 για την πραγματοποίηση της ειδικής συνεδρίασης Απολογισμού Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής. Η πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση του δημότη είναι καθήκον μας και υποχρέωσή μας!

Υ.Γ. Με βαθιά συναίσθηση ευθύνης και λύπη διαπιστώνουμε ότι η Κεντρική Διοίκηση κωφεύει και εθελοτυφλεί στις μεθόδους κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης όπως αυτά καταγγέλλονται ακόμα και από τους πρώην στενούς συνεργάτες της Δημάρχου. Μείζον και καθόλου ρητορικό είναι το ερώτημα που ανακύπτει: “Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει παρέμβει το Υπουργείο Εσωτερικών; Τί άλλο περιμένει;”

Show More

Related Articles

Back to top button