ΠολιτικήΑθήναΝέαΕιδήσεις

Ο Χάρης Δούκας υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την παράταξη Αθήνα ΤΩΡΑ

Με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Χάρης Δούκας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθώς και  Τομεάρχης Ενεργειακής Πολιτικής του κόμματος, αναμένεται να δώσει την μάχη του στις 8 Οκτωβρίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές διεκδικώντας τον Δήμο της Αθήνας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου, είπε ότι  «πρόκειται για μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας που θα στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ»  ενώ υπογράμμισε ότι «θα παρουσιαστεί μια νέα πρόταση για την Αθήνα, περισσότερο βιώσιμη, ανθεκτική, συμπεριληπτική και η οποία θα απαντά στα κρίσιμα ζητήματα της κλιματικής κρίσης και των περιβαλλοντικών πιέσεων».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δούκας, επισήμανε την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου λειτουργίας και ανάπτυξης της πόλης προς την κατεύθυνση της μετάβασης στην πράσινη ανάπτυξη «μία πόλη η οποία θα είναι φιλική προς το περιβάλλον με περισσότερο πράσινο, έργα υποδομής τα οποία θα συμβάλλουν οριστικά στη διαμόρφωση μίας σύγχρονης πρωτεύουσας ενώ πρόσθεσε ότι,    « Η μάχη της κλιματικής αλλαγής πρέπει να δοθεί και να κερδηθεί στις πόλεις οι οποίες πρέπει να είναι βιώσιμες. Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα. Η Αθήνα είναι πρωτεύουσα, κοιτίδα πολιτισμού, ανάπτυξης, προόδου, και οποιαδήποτε αλλαγή θα αποτελέσει  οδηγό και για άλλες πόλεις στην Ελλάδα. Η δική μας πρόταση για την Αθήνα είναι εξειδικευμένη και αφορά το τώρα».

Όντας γνώστης των θεμάτων ενεργειακής και κλιματικής κρίσης, επισήμανε ότι τα θέματα του ενεργειακού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού είναι έντονα σε τοπικό επίπεδο.

Show More

Related Articles

Back to top button