ΚοινωνίαΚόσμοςΑθλητικάΕιδήσεις

Ο πρώτος αθλητής με σύνδρομο Down που ολοκληρώνει τρίαθλο τύπου Ironman!

Μια από τις πιο δύσκολες αθλητικές οργανώσεις του κόσμου, το Ironman, κατάφερε να ολοκληρώσει ο 21χρονος αθλητής των Special Olympics Chris Nikic. 3,8 χλμ κολύμπι, 180 χλμ ποδήλατο και 42 χλμ μαραθωνίου ολοκλήρωσε ο γνωστός αθλητής σε 16 ώρες, 46 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα, μπαίνοντας στο ρεκόρ γκίνες.

Σε μια περίοδο που τα δελτία των καναλιών και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με αρνητικές και άσχημες ειδήσεις, είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξο όταν συμβαίνουν πράγματα σαν κι αυτό που έλαβε χώρα στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο 21χρονος Chris Nikic έγινε ο πρώτος άνθρωπος με σύνδρομο Down που κατάφερε να ολοκληρώσει τρίαθλο τύπου Ironman, μία από τις πιο δύσκολες ολοήμερες αθλητικές οργανώσεις του κόσμου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, ο 21χρονος αθλητής των Special Olympicsμπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αφού κολύμπησε 2,4 μίλια, έπειτα έκανε ποδήλατο επί 112 μίλια και, τέλος, έτρεξε μαραθώνιο 26,2 μιλίων. Ο ίδιος έγραψε για την επιτυχία του στο instagram: «Τρίαθλο Ironman. Στόχος που επετεύχθη. Ώρα να θέσω ένα νέο και μεγαλύτερο στόχο για το 2021».

Ο Nikic ολοκλήρωσε το τρίαθλο σε 16 ώρες, 46 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα, δηλαδή 14 λεπτά νωρίτερα από το χρονικό περιθώριο. Η διοργάνωση του Ironaman έγραψε για εκείνον στο Twitter: «Αυτό αποτελεί κάτι παραπάνω από έμπνευση για εμάς και το επίτευγμά σου συνιστά σημείο αναφοράς στην ιστορία του Ironman, κάτι που ποτέ δεν θα μπορέσει να σου πάρει κανείς».

Κι αν, όλα τα παραπάνω, δεν είναι αρκετά για να πάρουμε μία γεύση για την ποιότητα του Chris Nikic, να πούμε, τέλος, ότι αφιέρωσε ξεχωριστή ανάρτηση στη μητέρα του, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Σ’ ευχαριστώ μαμά για τα 18 χρόνια θεραπειών… Τώρα χρειάζομαι μια σύζυγο τόσο ξεχωριστή και καταπληκτική όσο η μητέρα μου».

Σου αξίζει, Chris. Αλλά, όπως είπες κι εσύ, αρκεί αν θέσεις τους στόχους σου. Είναι βέβαιο πως θα τους πετύχεις.

ΠΗΓΗ:   ethnos.gr

Show More

Related Articles

Back to top button