ΠολιτισμόςΚηφισιάΔήμοιΨυχαγωγίαΔημοτικάΕιδήσεις

Ο Δήμος Κηφισιάς προτείνει δραστηριότητες για τα παιδιά απο το σπίτι

"Φαγιουμ" από το Εργαστήρι Ζωγραφικής Παιδιών και Εφήβων- Ο κύκλος του ψωμιού στο blog των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

Ο Δήμος Κηφισιάς φροντίζει για την απασχόληση των παιδιών για όσο διάστημα χρειάζεται να μείνουν στο σπίτι. Με τροπους διασκεδαστικούς και παράλληλα επιμορφωτικούς, το Εργαστήρι Ζωγραφικής Παιδιών και Εφήβων καθώς και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου προτείνουν σε γονείς και παιδιά τις ακόλουθες δραστηριότητες.

“Φαγιούμ” εργασία που μπορούν να δημιουργήσουν τα παιδιά αυτή την περίοδο που #μένουμε_σπίτι.

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής Παιδιών και Εφήβων του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς με την εκπαιδευτικό τέχνης Φρόσω Μαλέα, προτείνει μία σειρά εργασιών που μπορούν να δημιουργήσουν τα παιδιά αυτή την περίοδο που #μένουμε_σπίτι.

Οι προτεινόμενες εργασίες βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους:

“Φαγιούμ” https://www.facebook.com/kifissia.gr/videos/195516152034462

Ο κύκλος του ψωμιού στο blog των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κηφισιάς

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κηφισιάς συνεχίζουν τη δραστηριότητα τους μέσω του blog: «Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί, Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κηφισιάς:μένω στο σπίτι μου δημιουργικά».
Σκοπός είναι η ενημέρωση γονέων και την δημιουργική απασχόληση παιδιών καθ΄ όλη την διάρκεια που οι Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί.
Μεταξύ των δραστηριοτήτων είναι και «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ»
Μιλάμε με τα παιδιά για το ψωμί. Πως φτιάχνεται, ποιος το φτιάχνει και από τι υλικά αποτελείται. Μπορείτε να δείξετε στα παιδιά εικόνες από το θερισμό, το αλώνισμα, το δεμάτιασμα, το άλεσμα και ζύμωμα του ψωμιού.


Μπορείτε επίσης να ακούσετε το τραγούδι «ο γεωργός πάει στον αγρό…»https://www.youtube.com/watch?v=0k-jPDD9-4M, ενώ παράλληλα να παρατηρήσετε τις εικόνες και να συζητήσετε μαζί με τα παιδιά την καθημερινότητα του γεωργου

Show More

Related Articles

Back to top button