ΠολιτισμόςΚηφισιάΔήμοιΙστορίαΔημοτικάΕιδήσεις

Ο Δήμος Κηφισιάς διασώζει την ιστορική υδατοδεξαμενή της Πλατείας

"Χρέος του Δήμου μας να προστατεύει τα ιστορικά στοιχεία της πόλης και να βελτιώνει με συντηρήσεις και παρεμβάσεις το ιστορικό κέντρο της"

Τη διάσωση του ιστορικού μνημείου της υδατοδεξαμενής στην Πλατεία Κηφισιάς έχει αποφασίσει ο Δήμος για την οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

“Το εύλογο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας συγκεντρώνει πρόσφατα η κατάσταση της ιστορικής υδατοδεξαμενής στην Πλατεία Κηφισιάς. Πρόκειται για σιδερένια κατασκευή που τοποθέτησαν οι Σιδηροδρόμοι Αττικής το 1903 κι ορισμένες βάσεις της εδράζονται εντός του Άλσους Κηφισιάς.

Αποτελεί αυτονόητα, στοιχείο της παραδοσιακής ταυτότητας και φυσιογνωμίας της πόλης μας. Χρέος του Δήμου μας να προστατεύει τα ιστορικά στοιχεία της πόλης και να βελτιώνει με συντηρήσεις και παρεμβάσεις το ιστορικό κέντρο της. Τουλάχιστον από τριετίας και με πρωτοβουλία της «Ανθοκομικής Έκθεσης» ξεκίνησε η συζήτηση κι έρευνα για τον ενδεδειγμένο τρόπο συντήρησης κι αποκατάστασης της υδατοδεξαμενής που έχει υποστεί οξειδώσεις κι εκτεταμένες διαβρώσεις. Αυτές, προκαλούν ενδεχόμενο κίνδυνο για την ασφάλεια των διερχόμενων πεζών και των οχημάτων. Γι΄ αυτόν το λόγο ο Δήμος με την «Ανθοκομική Έκθεση» θα λάβουν το συντομότερο τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Οι Διοικήσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς των τελευταίων ετών, σταθερά αναζητούν έως σήμερα τον ενδεδειγμένο τρόπο και μέθοδο διάσωσης και διατήρησης του ιστορικού μνημείου όπως γνωμοδότησε το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.”

Show More

Related Articles

Back to top button