ΠεριβάλλονΠολιτικήΔήμοιΣυνεντεύξειςΔημοτικάΕιδήσεις

Ο Γ. Κρικρής ενάντια στο “σχέδιο Πατούλη” για χρέωση των βιοαποβλήτων

Υπογραμμίζει ότι υπονομεύονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων και η ανακύκλωση με τις αποφάσεις ΕΔΣΝΑ και Περιφέρειας Αττικής

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Δημοτικής Συγκοινωνίας της Ν. Σμύρνης Γιώργος Κρικρής έδωσε συνέντευξη τη Δευτέρα στον Real FM  και εξέφρασε την αντίθεσή του στις αναδρομικές χρεώσεις κλαδεμάτων και εν γένει οργανικών υλικών που επιβάλλει απόφαση του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής και πώς αυτή η απόφαση δυσχεραίνει υπέρμετρα τα περιβαλλοντικά σχέδια του Δήμου Ν. Σμύρνης και τη σωστή διαχείριση ανακυκλώσιμων και οργανικών υλικών.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η ανακύκλωση είναι θέμα παιδείας και εκπαίδευσης. Ο πολίτης πρέπει να καταλάβει πώς δεν θα θάβουμε, όχι πού θα θάβουμε και πώς θα δημιουργήσουμε νέες χωματερές. Τα βουνά δεν αντέχουν άλλο. Δεν μπορούμε να σπάσουμε άλλα βουνά. Η ανακύκλωση είναι αναγκαιότητα»

 Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην απόφαση του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής για τις αναδρομικές χρεώσεις βιοαποβλήτων που τοποθετούνται στους καφέ κάδους σχολιάζοντας την αστοχία του να πραγματοποιηθεί το συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ δια περιφοράς, δηλαδή μέσω τηλεφώνου, ενώ αφορούσε τόσο κομβικά ζητήματα. Ταυτόχρονα επεσήμανε το τεράστιο πρόβλημα και τις αυξήσεις των δημοτικών τελών που μία τέτοια απόφαση θα επιφέρει:

«Δεν μπορούμε να πληρώσουμε αναδρομικά, αλλά ούτε και για το 2020, 27 ευρώ των τόνο για τα οργανικά υλικά των καφέ κάδων. Το θέμα αυτό το ανέδειξε ως κόκκινη γραμμή στον ΕΔΣΝΑ ο Αλέξης Μαυραγάνης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος των Βριλησσίων. Οι Δήμοι έχουν κάνει προϋπολογισμό για το 2020. Δεν έχουμε υπολογίσει 27 τον τόνο για τους καφέ κάδους. Κάτι τέτοιο επιφέρει αύξηση του προϋπολογισμού του Δήμου Ν. Σμύρνης περίπου 110.000 ευρώ. Σ’ αυτήν την οικονομική συγκυρία εμείς επιλέξαμε να κάνουμε μείωση των δημοτικών τελών άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μεταφέρουμε το κόστος αυτό στους πολίτες.»

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button