ΠολιτισμόςΦιλοθέη-ΨυχικόΝέαΕιδήσεις

Αγία Φιλοθέη η Αθηναία: 500 χρόνια από τη γέννησή της – Επετειακή συναυλία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού στις 19/2

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και με την υποστήριξη του Κολλεγίου Αθηνών, διοργανώνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, στις 19:30, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, τη μεγάλη αφιερωματική συναυλία «Αγία Φιλοθέη η Αθηναία», στη μνήμη της Αγίας Φιλοθέης, πολιούχου των Αθηνών.

Με φόντο την τουρκοκρατούμενη Ελλάδα του 16ου αιώνα, ξετυλίγεται η μουσική διήγηση του πολυτάραχου βίου της Αγίας Φιλοθέης, ενώ μέσα από τα διαδοχικά στάδια πνευματικής της ενόρασης, προβάλλεται το μήνυμα της χριστιανικής αγάπης και της αδελφοσύνης των λαών.

Ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, αναφερόμενος στην επετειακή βραδιά, τόνισε:

«Η μουσική μας εκδήλωση έχει ως στόχο την δημιουργική σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με την πολιτιστική μας κληρονομιά και την ευαισθητοποίηση του κοινού στη διαχρονικότητα των θεμελιακών ανθρώπινων αξιών. Πρόκειται για μια συναυλία, συμπλήρωσε, που απηχεί το φιλάνθρωπο πνεύμα, την προάσπιση των οικουμενικών αξιών της ελευθερίας, της ανεξιθρησκείας και των κοινωνικών γυναικείων δικαιωμάτων, αξίες για τις οποίες η Αγία Φιλοθέη θυσίασε την ζωή της».

Show More

Related Articles

Back to top button