ΚοινωνίαΔήμοιΈργαΝέαΕιδήσεις

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αναβάθμιση του συστήματος δημοτικού φωτισμού στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο αναβάθμισης του συστήματος δημοτικού φωτισμού (οδοφωτισμού) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, που θα γίνει με στόχο φιλο-περιβαλλοντικό τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του συστήματος, αλλά και οικονομικό, λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού κόστους για τον Δήμο.

Η αναβάθμιση, βασίζεται στη μελέτη καταγραφής φωτιστικών σωμάτων χαμηλού και υψηλού φωτισμού, που εκπονήθηκε με πόρους του Δήμου 20.000 ευρώ.

Συμπεριλαμβάνει την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με νέας γενιάς led, η προμήθεια και εγκατάστασή τους σε όλο τον Δήμο είναι προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά:

«Η αναβάθμιση του οδοφωτισμού με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και την εξοικονόμηση κόστους για τον Δήμο, είναι ένα από τα ζητούμενα για όλους τους Δήμους. Και ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία, που το ενεργειακό κόστος έχει εκτοξευθεί.

Εμείς αφού ολοκληρώσαμε την μελέτη για την καταγραφή εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού προχωρήσαμε με βάση αυτή την μελέτη και τα επιστημονικά δεδομένα σε διαγωνιστική διαδικασία για την αντικατάσταση των φωτιστικών με led, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον με τον πιο συμφέροντα τρόπο για τον Δήμο.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και με τον τρόπο που επιλέξαμε επιτυγχάνουμε το συντομότερο εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, αλλά ταυτόχρονα συμβάλουμε με αυτό τον τρόπο στην εθνική προσπάθεια, χωρίς να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό και χωρίς να φορτώνουμε με δάνεια τον Δήμο μας».

Show More

Related Articles

Back to top button