Αγία Παρασκευή

Ξ.Μανιατογιάννης: Ο «Δήμος Δημιουργίας» πάει για τρίτη μεγάλη νίκη

Ξεκινά η διαδικασία διαδοχής στο τιμόνι του Δήμου και της παράταξης – «Περήφανος για το έργο μας. Έτοιμη η παράταξη να παραλάβει τη σκυτάλη για μια τρίτη θητεία», είπε ο απερχόμενος Δήμαρχος Βριλησσίων, στον αποχαιρετιστήριο λόγο του. Θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον βόρειο τομέα της Αθήνας, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

 

Το σήμα για μια νέα, τρίτη στη σειρά, νίκη της παράταξης «Δήμος Δημιουργίας» στις εκλογές του Οκτωβρίου, έδωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, κατά την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Βριλησσίων.

Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία και λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί επίσημα η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της Βόρειας Αθήνας, για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ο Ξένος Μανιατογιάννης έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας, δηλώνοντας «περήφανος για το έργο της παράταξης μας που είναι έτοιμη καταθέσει το όραμα της και να παραλάβει τη σκυτάλη μιας τρίτης γόνιμης περιόδου».

Ξ. Μανιατογιάννης, Στ. Λώλας, Ν. Παπαδόπουλος, Α. Ράμφος. Τρεις Δήμαρχοι και ένας Κοινοτάρχης Βριλησσίων.

Ο κ. Μανιατογιάννης έστειλε μήνυμα σε όσους «προεξοφλούν την ήττα μας αλλά δεν έχουν καταλάβει τη συνέχεια και τη συνέπεια, την επιμονή και την υπομονή, την αξιακή  μας σταθερότητα με πολιτικές υπέρ των δημοτών, την ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη πορεία μας, χωρίς μεταγραφές αεροδρομίου. Δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε αποδεδειγμένα παράταξη δημιουργίας, έργου, δύναμης και ελπίδας και μπορούμε και θα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Είμαστε πρώτα από όλα δημότες, μαζί με τους δημότες και δεν μας νοιάζει ποιο κομματικό χρώμα θα έχει ο Δήμος».

Ακόμα, «κήρυξε» την έναρξης της διαδικασία ανάδειξης του νέου Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης στις νέες εκλογές, ότι «με ενότητα, προοπτική και συνοχή, συνεχίζουμε τις επόμενες ημέρες και ολοκληρώνουμε την διαδικασία για τη διαδοχή μου, με στόχο μια νέα μεγάλη νίκη στις εκλογές. Νίκη μαζί με όλους εμάς δίπλα σας και εσάς πρωταγωνιστές της».

Α. Μαυραγάνης, Β. Αρσένη, Ξ. Μανιατογιάννης

Στην ομιλία του ο κ. Μανιατογιάννης έκανε αποτίμηση του έργου του ως Δήμαρχος δηλώνοντας τη βαθιά του ικανοποίηση γιατί προσέφερε «ακομμάτιστα και ακηδεμόνευτα» την πόλη, «με νομιμότητα και νοικοκυρεμένα, με τις δικές μας δυνάμεις, χωρίς δάνεια και υποχρεώσεις».

Αναφέρθηκε αναλυτικά σε έργα όπως η δημιουργία βρεφικών σταθμών που δεν υπήρχαν έως το 2016, την 1η θέση στην Αττική στην  καθαριότητα και στην ανακύκλωση, την κοινωνική πολιτική προς όλους τους δημότες, την αλλαγή του οδοφωτισμού με ledσωματα, τα «έξυπνα υδρόμετρα», την επέκταση του φυσικού αερίου, την αγορά του τενις κλαμπ, τα 8,5 χλμ. των πεζοδρομίων, την ένταξη της περιοχής Κρασσά μετά από 50 χρόνια, τα αντιπλημμυρικά έργα στα Άνω Βριλήσσια, την ολοκλήρωση μετά από 20 χρόνια του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης, την αναβάθμιση των πολιτιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων κλπ.

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ

Ακόμα, επιτέθηκε στους μέχρι πρότινος αντιπάλους του και υποψήφιους Δημάρχους Βριλησσίων, Αργύρη Ντινόπουλο και Γιάννη Πισιμίση τονίζοντας ότι «οι δημότες δεν ξεχνούν, επιβραβεύουν όσους εργάζονται για το κοινό καλό και τιμωρούν αυτούς που παραπληροφορούν, κινδυνολογούν και βάζουν τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης στο άντρο του κομματισμού, στην επιβεβαίωση της κομματικής ταυτότητας και του σφιχτού εναγκαλισμού με τα κόμματα». Συμπλήρωσε ακόμα  με νόημα ότι «κάποιοι προσπαθούν ανελέητα να απαξιώσουν την προσπάθειας μας, αλλά αυτό είναι μια άδικη και λαϊκίστικη κριτική. Εμείς απαντάμε με το έργο μας που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πόλη και είναι αδιαμφισβήτητο».

Α. Ντινόπουλος

ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ο Ξένος Μανιατογιάννης είναι και επίσημα πλέον υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στον βόρειο τομέα της Αθήνας, μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος που έγινε την Κυριακή και θα αφήσει τον Δήμο με την προκήρυξη των εκλογών, βαδίζοντας στον 9ο χρόνο στη θέση του Δημάρχου Βριλησσίων, μετά από δυο συνεχόμενες εκλογικές νίκες.

Γ. Πισιμίσης

Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Βριλησσίων, μίλησαν ακόμα ο επικεφαλής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αργύρης Ντινόπουλος, οι επικεφαλής παρατάξεων της ελάσσωνος  Γιάννης Πισιμίσης και Γωγώ Αθανασοπούλου, οι οποίοι έκαναν από έναν ολιγόλεπτο χαιρετισμό σε προεκλογικούς τόνους.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ βόρειας Αθήνας Χάρης Μπελτεγρής, και οι πρώην Δήμαρχοι Βριλησσίων, Νίκος Παπαδόπουλος και Σταμάτης Λώλας καθώς και ο πρώην Κοινοτάρχης Βριλησσίων, Αντώνης Ράμφος.

Show More

Related Articles

Back to top button