ΧαλάνδριΔήμοιΔημοτικάΕιδήσεις

Ξεκίνησαν οι εργασίες προσωρινής στήριξης της Βίλας Κεφαλληνού

Προσπάθειες να λυθούν τα θέματα γραφειοκρατίας και να σωθεί το αρχιτεκτονικό αριστούργημα

Παρέμβαση για τη διάσωση της Βίλας Κεφαλληνού στην πλατεία Κέννεντυ υλοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου, το τελευταίο διάστημα. Πραγματοποιούνται εργασίες για την προσωρινή στήριξη και περίφραξη του ιστορικού διατηρητέου, προκειμένου να διασωθεί από την κατάρρευση.

Όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη η υλοποίηση του εν λόγω έργου κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, δεδομένης της πλινθοδομής του ακινήτου, αλλά και της πολύχρονης εγκατάλειψής του, ως αποτέλεσμα αφενός γραφειοκρατικών εμποδίων, αφετέρου παραλείψεων των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου.

Σημειώνεται ότι μόλις τον Φεβρουάριο του 2019, και μετά από ενδελεχή έρευνα που έγινε από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, αποκαλύφθηκε ότι το κτίριο είχε απαλλοτριωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο για λογαριασμό του Δήμου Χαλανδρίου, με σκοπό την διάνοιξη της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Από τότε η σημερινή διοίκηση του Δήμου ξεκίνησε έναν αγώνα προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες άδειες για να γίνουν οι εργασίες στήριξης, ενώ παράλληλα διερευνά τις δυνατότητες χρηματοδότησης για την απόκτηση όλου του οικοπέδου έκτασης περίπου 3 στρεμμάτων.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σημείωσε: «Από το Φεβρουάριο του 2019 όταν ανακαλύψαμε μετά από έρευνα ότι κτίριο είχε ήδη απαλλοτριωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο υπέρ του Δήμου Χαλανδρίου, προχωράμε με αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε γραφειοκρατικά αδιέξοδα δεκαετιών. Το πρώτο βήμα έγινε. Εξασφαλίσαμε τις άδειες για να γίνουν οι εργασίες συντήρησης. Θα συνεχίσουμε με το επόμενο βήμα που είναι να περιέλθει όλο το οικόπεδο στην ιδιοκτησία του Δήμου. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να περισώσουμε αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα και να το παραδώσουμε στους πολίτες τους Χαλανδρίου ως αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και της ιστορίας της».

Show More

Related Articles

Back to top button