ΚόσμοςΝέαΕιδήσεις

Ξανά σάλος στο Twitter – Νέο φιάσκο με διαρροή ιδιωτικών γυμνών φωτογραφιών

Η λειτουργία απορρήτου του Twitter που επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν tweets σε μια μικρότερη ομάδα φίλων, που ονομάζεται κύκλοι (Twitter Circles), προς το παρόν επιτρέπει σε οποιονδήποτε να βλέπει τα ιδιωτικά tweets, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του BuzzFeed και αρκετών χρηστών στο Twitter.

Και αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο που οι χρήστες πίστευαν ότι θα μοιράζονταν μόνο με έναν μικρό κύκλο ανθρώπων -συμπεριλαμβανομένων γυμνών φωτογραφιών- διαχέεται στον οποιονδήποτε.

Η αποτυχία του Twitter να διασφαλίσει το απόρρητο των χρηστών του αποτελεί «σημαντική παραβίαση της ιδιωτικότητας», δήλωσε στο Buzzfeed η Μελίσσα Ίνγκλ, πρώην ανώτερη επιστήμονας δεδομένων στο Twitter.

«Το Twitter Circles είναι η ομάδα των έμπιστων φίλων του κάθε χρήστη και το να είναι ορατές αυτές οι αναρτήσεις εκτός της ομάδας, υποδηλώνει ότι ο αλγόριθμος στερείται βασικών λειτουργιών», τόνισε.

Το Twitter δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα ποιο είναι το πρόβλημα ή πότε θα διορθωθεί.

Η πολυδιαφημισμένη λειτουργία Twitter Circles παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2022 και χαρακτηρίστηκε ως ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιράζονται οι χρήστες του Twitter περιεχόμενο που δεν ήθελαν να βλέπουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων.

Όπως επισημαίνει το Forbes, το φιάσκο των Circles είναι το τελευταίο πρόβλημα που σίγουρα θα δυσχεράνει τις προσπάθειες του Έλον Μασκ να καθησυχάσει τους διαφημιστές ότι το Twitter είναι ένας ασφαλής χώρος για τα προϊόντα τους. Αλλά φαίνεται απίθανο ο Μασκ να αλλάξει κάποια από τις τακτικές του ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ανησυχεί για τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών.

Show More

Related Articles

Back to top button