ΔήμοιΗράκλειοΕιδήσεις

Νέες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ στο Δήμο Ηρακλείου

Ακόμα δύο νέες θέσεις για στάθμευση οχημάτων ΑμΕΑ δημιούργησε στο κέντρο της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να διευκολύνει τη μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στις ήδη υπάρχουσες, εκατέρωθεν των δύο πλευρών του σταθμού ΗΣΑΠ (οδός Μελ. Μερκούρη και οδός Μαρ. Αντύπα), προστέθηκαν ακόμα μια στην οδό Πολυτεχνείου και μια στην οδό Φιλυρρών (διασταύρωση με Πρ. Λόφου).

Τα συνεργεία του Δήμου χάραξαν την οριοθέτηση των θέσεων στις οποίες, πλέον, θα μπορούν να σταθμεύουν μόνο τα οχήματα που φέρουν την ένδειξη οδηγού ή μεταφοράς ΑμΕΑ. Μαζί με την Δημοτική Αστυνομία τοποθέτησαν ειδική σήμανση για να προειδοποιούνται οι υπόλοιποι οδηγοί ότι σε περίπτωση που ο οποιοσδήποτε δεν σεβαστεί τους συγκεκριμένους χώρους, θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο, ως και αφαίρεση πινακίδων.

«Προχωρήσαμε σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού αλλά και ουσίας. Συμβολισμού, γιατί θέλουμε να σηματοδοτήσουμε το πώς θέλουμε την πόλη μας. Μια πόλη φιλική προς τα ΑμΕΑ, στην οποία θα μπορούν να κυκλοφορούν άνετα και χωρίς εμπόδια. Ουσίας, γιατί το κάνουμε στο κέντρο της πόλης, την καρδιά του συγκοινωνιακού χάρτη του Ηρακλείου, όπου κάποιος μπορεί να σταθμεύσει για να συνεχίσει τη μετακίνησή του με τα ΜΜΜ ή να επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο και τις διοικητικές υπηρεσίες», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Show More

Related Articles

Back to top button