ΧαλάνδριΠολιτικήΑρθρογραφίαΝέα

“Μπλόκο” Πατούλη για να γίνει το Χαλάνδρι… Κολοκοτρωνίτσι;

Η διακοπή εργασιών κατασκευής του νέου Δημαρχείου καθώς και το «πάγωμα» του σχεδίου απομάκρυνσης του Καταυλισμού, προκαλούν σοβαρά προβλήματα  στο Χαλάνδρι αλλά και πολλά ερωτήματα για τη στάση της Περιφέρειας Αττικής και δη του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη.

Τόσο το project του Καταυλισμού όσο και το μεγάλο έργο του νέου Δημαρχείου, εξαρτώνται από την ροή χρηματοδότησης η οποία περνά μέσω της Περιφέρειας.

Όμως όπως έχει καταγγείλει ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, η Περιφέρεια Αττικής:

α)  δεν έχει εκταμιεύσει ούτε ευρώ για το πρόγραμμα για την «κοινωνική ένταξη των Ρομά» και την απομάκρυνση του Καταυλισμού στο Νομισματοκοπείο, παρότι ο κ. Πατούλης το έχει υπογράψει από το 2019. Το αποτέλεσμα είναι να χρηματοδοτείται το Πρόγραμμα μόνο από τον Δήμο και να κινδυνεύει να «παγώσει».

β) δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ, από την αρχή της κατασκευής του νέου Δημαρχείου με αποτέλεσμα το έργο να έχει σταματήσει από τον περασμένο Ιούνιο, να έχει τεθεί εκτός χρονοδιαγραμμάτων και να είναι στον «αέρα». Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η Περιφέρεια εκταμιεύει μόνο τα κονδύλια.

Γιατί άραγε ο κ. Πατούλης δείχνει τέτοια αδιαφορία για το Χαλάνδρι; Προκαλεί εντύπωση αυτό καθώς ο Περιφερειάρχης μας έχει συνηθίσει στο να διαφημίζει όλα τα έργα που η χρηματοδότηση τους περνά μέσα από την Περιφέρεια.

Πολλοί… καχύποπτοι πάντως στο Χαλάνδρι υποπτεύονται ότι ο κ. Πατούλης με τον τρόπο αυτό, παίρνει μέρος ουσιαστικά στο προεκλογικό παιχνίδι της πόλης, αφού ο Δήμος θα διεκδικηθεί από έναν στενό του συνεργάτη, τον νυν Αντιπεριφερειάρχη και γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Χάρη Ρώμα που φιλοδοξεί μετά τον τηλεοπτικό Δήμαρχο Κολοκοτρωνιτσίου να γίνει και Δήμαρχος Χαλανδρίου.

Λένε δηλαδή ότι ο Περιφερειάρχης αφήνει τα έργα να μείνουν πίσω για να «κάνει κακό στον Σιμο Ρούσσο»… αν και στην πραγματικότητα εκείνοι που θα έπρεπε να ενοχλούνται περισσότερο με αυτό το ενδεχόμενο είναι τα μέλη της παράταξης Αγαπητού που εκφράζουν αυτή τη στιγμή στο Χαλάνδρι, την «δεξιά αντιπολίτευση» στον Ρούσσο.

V

Show More

Related Articles

Back to top button