ΥγείαΔήμοιΦιλοθέη-ΨυχικόΔημοτικάΕιδήσεις

Μνημόνιο συνεργασίας της Κοινότητας Ψυχικού με την “Βιοϊατρική”

Δωρεάν εξετάσεις σε ενήλικες και παιδιά

Ένα σημαντικό Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ της Κοινότητας Ψυχικού και του Ομίλου «Βιοϊατρική», με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους δημότες της Κοινότητας και απώτερο σκοπό την ανάδειξη της σημαντικότητας των προληπτικών εξετάσεων, όπως ενημερώνει η πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Φαίνη Χατζηαθανασιάδου.

 

Η σημασία της πρόληψης

Η βασικότερη αρχή της ιατρικής σύμφωνα με τον Ιπποκράτη είναι το «Οφελέειν ή μη Βλάπτειν». Η πρόληψη ή η πρώιμη διάγνωση των παθολογικών καταστάσεων είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία, τόσο για το άτομο, όσο και για την κοινωνία.

Η κ. Χατζηαθανασιάδου, με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με τον Όμιλο «Βιοϊατρική» σημείωσε:

«Η Κοινότητα Ψυχικού, με σεβασμό απέναντι στους δημότες/κατοίκους της υπέγραψε το Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο, προβλέπει τη διεξαγωγή προληπτικών εξετάσεων/αναλύσεων και ελέγχων στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου “Βιοϊατρική”. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την σημαντική αξία της πρόληψης και να προσφέρουμε στους δημότες μας μια πιο ασφαλή και υγιή καθημερινότητα».

Η κ. Χατζηαθανασίου σημειώνει ότι ο Όμιλος λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι της Covid-19, ενώ το προσωπικό είναι καθόλα έμπειρο και εξειδικευμένο, προσθέτοντας ότι στο Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνονται δωρεάν εξετάσεις-αναλύσεις, καθώς και ειδικές εκπτώσεις επί εξετάσεων και ελέγχων σε ενήλικες και παιδιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Διεξάγονται δωρεάν εξετάσεις σε ενήλικες και παιδιά, με τη χρήση παραπεμπτικού ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ από ιατρό, συνεργαζόμενο με την Κοινότητα Ψυχικού, στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου «Βιοϊατρική» και κατά το διάστημα 25 Φεβρουαρίου έως 31 Μαΐου.

Οι εξετάσεις αφορούν:

  • Για τη γυναίκα: γενική αιματολογική και μαστογραφία.
  • Για τον άνδρα: γενική αιματολογική και έλεγχο προστάτη PSA.
  • Για το παιδί: γενική αιματολογική, σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, σίδηρος, φερριτίνη.

Παρέχονται δωρεάν εξετάσεις βιολογικών υγρών, με τη χρήση παραπεμπτικού ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ, σε ιατρό συνεργαζόμενο με την Κοινότητα Ψυχικού, στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου «Βιοϊατρική» κατά το διάστημα 25 Φεβρουαρίου έως 25 Απριλίου.

Παρέχεται έκπτωση 20% για διαγνωστικές εξετάσεις, βάσει του εκάστοτε Προνομιακού Τιμοκαταλόγου του Ομίλου «Βιοϊατρική». Από την έκπτωση εξαιρούνται οι εξετάσεις Κυτταρογενετικής και Μοριακής Βιολογίας, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την διενέργεια ορισμένων διαγνωστικών εξετάσεων, καθώς και εξετάσεις που διενεργούνται σε εργαστήρια αναφοράς του εξωτερικού.

Η χρέωση είναι προσωπική, βαρύνει τον ίδιο τον εξεταζόμενο και ισχύει για όσο χρονικό διάστημα είναι σε ισχύ το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Κοινότητας Ψυχικού και του Ομίλου «Βιοϊατρική».

Διατροφολογικό Εργομετρικό Κέντρο του Ομίλου «Βιοϊατρική»

Τα άτομα που διαθέτουν παραπεμπτικό/βεβαίωση της Κοινότητας Ψυχικού, έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε μια δωρεάν συνεδρία Ανάλυσης Σύστασης Σώματος με τη χρήση του ειδικού μηχανήματος «ΤΑΝΙΤΑ», πάντα παρουσία διατροφολόγου. (Μέσω της συγκεκριμένης μέτρησης, με το ειδικό μηχάνημα «ΤΑΝΙΤΑ», εφαρμόζονται τρεις συχνότητες για την ολική και τμηματική ανάλυση σύστασης σώματος υψηλής ακριβείας).

Τα αποτελέσματα από την εξέταση, παρέχουν καίριες πληροφορίες, όπως είναι τα ποσοστά λίπους και μυϊκής μάζας, τα συνολικά υγρά του σώματος, ο βασικός μεταβολικός ρυθμός και η μεταβολική ηλικία και βοηθούν στην υιοθέτηση νέων διατροφικών συνηθειών.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Μνημόνιο Συνεργασίας οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο της Κοινότητας Ψυχικού στους τηλ. αριθμοί επικοινωνίας: 210 6753855 & 210 6773474.

Πηγή: enypografa.gr

Show More

Related Articles

Back to top button