ΚόσμοςΕιδήσεις

Μιανμάρ: «Σήμερα είναι η μέρα που θα πεθάνω»

Η 45χρονη καλόγρια στήθηκε μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις στη Μιανμάρ για να προστατεύσει τους διαδηλωτές

H μοναχή Ann Roza Nu Tawng γονάτισε μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις σε διαδήλωση στη Μιανμάρ και εκλιπαρώντας είπε στους στρατιώτες: «Παρακαλώ σκοτώστε με. Δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να σκοτώνονται».

Η κίνηση αυτοθυσίας, που απαθανατίστηκε στην κάμερα ήταν μία ύστατη προσπάθεια να σταματήσουν οι δυνάμεις ασφαλείας του πραξικοπήματος της Μιανμάτ, να σκοτώνουν στους πολίτες, είπε η ίδια, τονίζοντας ότι ήταν έτοιμη να πεθάνει για αυτό.

Σε πλάνα από τις 28 Φεβρουαρίου, ακούγεται ένας πυροβολισμός και λίγο μετά μια καλόγρια περπατά προς τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πολιτεία Kachin.

Η 45χρονη μοναχή Ann Roza, είπε στο Sky News ότι πίστευε ότι θα πεθάνει, αλλά ήταν έτοιμη να θυσιάσει τη ζωή της για να σώσει άλλους.

Η ίδια εξιστορεί όλα όσα συνέβησαν:

«Την Κυριακή, ήμουν στην κλινική. Πρόσφερα τις υπηρεσίες μου εκείνη την ημέρα καθώς οι άλλες κλινικές έκλεισαν. Είδα ομάδες ανθρώπων να περνούν. Διαμαρτύρονταν.

»Ξαφνικά είδα αστυνομία, στρατιώτες και ένα κανόνι νερού να ακολουθούν τους διαδηλωτές.

»Τότε άνοιξαν πυρ και άρχισαν να χτυπούν τους διαδηλωτές. Σοκαρίστηκα και σκέφτηκα ότι σήμερα είναι η μέρα που θα πεθάνω. Αποφάσισα να πεθάνω.» εξομολογείται.

»Έτρεξα προς το σημείο που χτυπούσαν τους διαδηλωτές. Έγινε μπροστά από την κλινική. Ήταν σαν πόλεμος.

»Νόμιζα ότι θα ήταν καλύτερα να πεθάνω εγώ αντί για πολλούς ανθρώπους. Έκλαιγα δυνατά. Ο λαιμός μου πονούσε (από το κλάμα). Η πρόθεσή μου ήταν να βοηθήσω τους ανθρώπους να ξεφύγουν και να είναι ελεύθεροι να διαμαρτυρηθούν και να σταματήσω τις δυνάμεις ασφαλείας.

»Τους ζήτησα να μην συνεχίσουν να συλλαμβάνουν τους ανθρώπους. Τους παρακαλούσα. Εκείνη τη στιγμή δεν φοβόμουν.

Πηγή: Lifo.gr

Show More

Related Articles

Back to top button