Το Σάββατο ήταν η πιο αιματηρή ημέρα διαδηλώσεων, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα την 1η Φεβρουαρίου στη Μιανμάρ, με 114 νεκρούς.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα στην κηδεία στην πόλη Μπάγκο, κοντά στην εμπορική πρωτεύουσα, Γιανγκόν.
«Ενώ τραγουδήσαμε αυτό το τραγούδι της επανάστασης, οι δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν και άρχισαν να πυροβολούν», είπε η Aye, μία γυναίκα που γνώριζε τον 20χρονο φοιτητή που πέθανε από αστυνομικά πυρά το Σάββατο.
Σήμερα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις σε ξεχωριστά περιστατικά, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα. Ένα άτομο πέθανε όταν τα στρατεύματα άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια ομάδα διαδηλωτών κοντά στην πρωτεύουσα, ανέφερε το Naypyitaw.
Μέχρι στιγμής την Κυριακή, δεν υπήρχαν αναφορές για διαδηλώσεις μεγάλης κλίμακας στο Γιανγκόν ή στη δεύτερη πόλη της χώρας, το Μανταλάι, που υπήρξαν και τα περισσότερα θύματα χθες, την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Μιανμάρ.
Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον έξι παιδιά από 10 και 16 ετών ήταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, χθες.
Η τελευταία αιματοχυσία προκάλεσε νέα καταδίκη από τη Δύση. Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τη Μιανμάρ είπε ότι ο στρατός πραγματοποιεί «μαζικές δολοφονίες» και κάλεσε τον κόσμο να απομονώσει τη χούντα και να σταματήσει την πρόσβασή της σε όπλα.
Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από ορισμένα δυτικά έθνη έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής να επηρεάσουν τους στρατιωτικούς ηγέτες, όπως και τις καθημερινές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα από τότε που η χούντα ανέλαβε την εξουσία.
Με πληροφορίες του Reuters
ΠΗΓΗ: lifo.gr