ΠολιτισμόςΚηφισιάΔήμοι

Με ομιλίες, βραβεύσεις και μουσική η τελετή λήξης της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης

Με ομιλίες, του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, του πρόεδρου της Ανθοκομικής Γιάννη Παντελεάκη και του αντιπροέδρου της Ανθοκομικής Γιώργου Κατσίμπα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της  66ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 στο Άλσος Κηφισιάς.

Η βραδιά ξεκίνησε με μελωδίες από το πιάνο του Φίλιππου Χίου, διευθυντή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς.

Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή η παρουσιάστρια και συντονίστρια της βραδιάς Βάσω Τσαλαβούτα, πρόεδρος του Συλλόγου των Κηφισιωτών.

Η Βάσω Τσαλαβούτα πριν δώσει τον λόγο στον Δήμαρχο Κηφισιάς είπε ότι η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είχε άλλη χροιά από τις άλλες χρονιές καθώς ήταν η 1η Έκθεση που λειτούργησε μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού και σηματοδότησε την επιστροφή στη ζωή και την κανονικότητα.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε στη γλυκιά μελαγχολία που ακολουθεί πάντα μετά τη λήξη κάθε Ανθοκομικής, η οποία συνοδεύεται από το αίσθημα της επιτυχίας και του αποχωρισμού.

Ο Δήμαρχος είπε ότι η επιτυχημένη διεξαγωγή της Ανθοκομικής, διέψευσε κάποιες αρνητικές εκτιμήσεις που είχαν γίνει αρχικά και κατέδειξε πόσο βαθιά είναι η ψυχή της Ανθοκομικής. Πέρα από το πρακτικό σκέλος της, η Διοίκηση έκανε το χρέος της προς τον θεσμό και την πόλη. Η Ανθοκομική Κηφισιάς, διέκοψε τη λειτουργία της μόνο σε περίοδο πολέμου. Αυτό συνεπαίρνει τους ανθρώπους που εργάζονται γι αυτή αλλά και τους εμπόρους που συμμετείχαν καθώς όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά «εφέτος δεν ήρθαμε για το κέρδος αλλά για να στηρίξουμε τον θεσμό της Ανθοκομικής».

Ο Δήμαρχος τόνισε τη σημασία της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς στη μόχλευση της τοπικής οικονομίας και εξέφρασε την επιθυμία του η Έκθεση να συνεισφέρει διαρκώς στον κλάδο της Ανθοκομίας προωθώντας σύγχρονη τεχνογνωσία και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.

Στη συνέχεια συνεχάρη τον πρόεδρο της Ανθοκομικής Γιάννη Παντελεάκη και όλους όσους εργάστηκαν από διαφορετικά πόστα και ειδικότητες για την επιτυχία της 66ης Ανθοκομικής. Είπε επίσης, ότι το ραντεβού για την επόμενη Έκθεση, ξεκινάει αμέσως με τη λήξη της 66ης με την ευχή ότι θα πραγματοποιηθεί σε μια χώρα πεντακάθαρη υγειονομικά.

Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και έκλεισε την ομιλία του με το σύνθημα που αγαπάνε να λένε οι εργαζόμενοι στο τέλος κάθε Ανθοκομικής «Ανθοκομική Κηφισιάς για πάντα!» και «Δήμος Κηφισιάς – Δήμος Ομορφιάς».

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος της Ανθοκομικής Γιώργος Κατσίμπας ο οποίος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της εφετινής οργάνωσης λόγω των υγειονομικών μέτρων που έπρεπε να ακολουθηθούν, ευχαρίστησε τον πρόεδρο Γιάννη Παντελεάκη που όπως χαρακτηριστικά είπε «έζησε την Έκθεση με πάθος για να μην πάει τίποτα στραβά».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του εξέφρασε το αίσθημα υπερηφάνειας για την επιτυχημένη υλοποίηση της 66ης Ανθοκομικής και υποσχέθηκε για έργα υποδομών στο Άλσος Κηφισιάς στο πλαίσιο της αγάπης του που τρέφει για την πόλη, από την οποία προέρχεται η οικογένειά του.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:

Η «Κοινωνία Κληρονόμων Πουλημένου Αριστείδη» με το βραβείο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ για το εκθεσιακό περίπτερο. Η βράβευση έγινε από τον Δήμαρχο.


Η εταιρεία «ΚΙΤΑΝΤΖΗΣ ΦΥΤΑ Α.Γ.Ε.Ε.» με το ίδιο βραβείο (εκθεσιακό περίπτερο). Τη βράβευση έκανε ο αντιπρόεδρος της Ανθοκομικής.


Ο Ξενάκης Σπυρίδων με το βραβείο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ για το καλύτερο περίπτερο πώλησης ανθέων. Η βράβευση έγινε από τον Πάνο Ραυτόπουλο, μέλος του Δ.Σ. της Ανθοκομικής.


Ο Χρυσός Χορηγός της Έκθεσης MEDI PRINOU για τη σταθερή αρωγή της στην Ανθοκομική. Βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της Ανθοκομικής.


Η εταιρεία BRIGHT ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ για τη χορηγία της. Η βράβευση έγινε από την Άντα Βουτσινά, μέλος του Δ.Σ. της Ανθοκομικής.


Ο Ανδριτσόπουλος Ταξιάρχης για τις πολύτιμες συμβουλές του στον τομέα της γεωπονίας κατά τη διάρκεια της Έκθεσης. Η βράβευσή του έγινε από τον Γιάννη Κιτάντζη, μέλος του ΔΣ της Ανθοκομικής.


Ο Κωνσταντίνος Αναστασιάδης μέλος του Δ.Σ. της Ανθοκομικής για την Εθελοντική του προσφορά. Βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο.


Η εταιρεία «DARLING ON THE WHEELS» για την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών εστίασης. Τη βράβευση έκανε η αντιδήμαρχος Ζέτη Κασιμάτη.


Το προσωπικό της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς για την εξαιρετική επίδοση στον τομέα της καθαριότητας. Η βράβευση έγινε από τον Νικήτα Κόκκαλη, πρόεδρο του ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.


Ο Αντώνης Μπόκιας για τη διαχρονική ανάδειξη της παράδοσης με την παρουσία αμαξών. Η βράβευση έγινε από τη Νίκη Ποντικάκη, Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου.


Τιμής ένεκεν στον πρόεδρο της ΦΙΛ.Π.Α. Παναγιώτη Φωτεινόπουλο για τη διαχρονική προσφορά στην Ανθοκομική Έκθεση με τη διοργάνωση Ράλλυ Αντίκα. Η βράβευση έγινε από τον Δημήτρη Λιανό, Δημοτικό Σύμβουλο.


Η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Εκάλης και Καστριού για την πολύτιμη εθελοντική δράση και προσφορά στην 66η Ανθοκομική Έκθεση καθώς και την πολυετή προσφορά τους στον Δήμο Κηφισιάς. Τη βράβευση έκανε ο αντιπρόεδρος της Ανθοκομικής


Ο Γιώργος Πατρινός και το συνεργείο που προΐσταται για τη διατήρηση και συντήρηση της πράσινης φυσιογνωμίας του Άλσους. Η βράβευση έγινε από την Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, πρώην πρόεδρο της Ανθοκομικής.


Οι Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κηφισιάς για τη συνολική προσφορά στη διοργάνωση της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης. Τη βράβευση έκανε ο πρόεδρος της Ανθοκομικής.


Η Αικατερίνη Δημάκου Δ/ντρια 5ης Πνευμονολογικής Κλινικής ΓΝΝΘ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» για την εξαιρετική συμβολή στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Η βράβευση έγινε από τον αντιπρόεδρο της Ανθοκομικής.


Ο Iωάννης Μαχαίρας – Σάλλας της 5ης Πνευμονολογικής Κλινικής ΓΝΝΘ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» για την εξαιρετική συμβολή στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Η βράβευση έγινε από τον Γιάννη Μαρούδα αναπλ. μέλος του ΔΣ της Ανθοκομικής.


Η Ελίνα Κατσίκα Γεωπόνος, Αρχιτέκτων Tοπίου για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της σύνθεσης φυτών και λουλουδιών που κόσμησε το κέντρο της Κηφισιάς στα πλαίσια της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης. Τη βράβευση έκανε ο Μάρκος Πανέττας Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς.


Το προσωπικό της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς για την εξαιρετική επίδοση και ομαδική συνεργασία. Τη βράβευση έκανε ο πρόεδρος της Ανθοκομικής.


Η Χαρά Νάσιου εκπροσωπώντας το προσωπικό του Γραφείου Ανθοκομικής για τη συνολική προσφορά στην Ανθοκομική Έκθεση. Η βράβευση έγινε από τον αντιπρόεδρο της Ανθοκομικής.


Ο Γιώργος Περγαντής της εταιρείας «BALD EAGLES» για τις άψογες υπηρεσίες ασφαλείας. Τη βράβευση έκανε ο Δήμαρχος.


Ο Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου και το συνεργείο που προΐσταται για τη συμβολή του στην αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του Άλσους Κηφισιάς. Η βράβευση έγινε από τον Νίκο Θυμάκη, πρόεδρο του Ι.Γ.Ε.


Η Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, πρώην πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς. Η βράβευση έγινε από τον Πρόεδρο της Ανθοκομικής.

Τη Τελετή Λήξης έκλεισε ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Γιάννης Παντελεάκης ο οποίος δήλωσε ότι η 66η Ανθοκομική Κηφισιάς ολοκληρώθηκε με επιτυχία και χάρη μέσα στην απλότητά της. Είχε πάνω από 35.000 επισκέπτες, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, οργανώθηκε για πρώτη φορά η διαδικτυακή συναυλία της Φωτεινής Δάρρα με πάνω από 70.000 views και η Έκθεση και φέτος ολοκλήρωσε το σκοπό της.

Ευχαρίστησε τους Ζετη Κασιμάτη (αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων), Νίνα Βλάχου (αντιδήμαρχο Δημοσίων Σχέσεων – Εξυπηρέτησης και Φιλίας των Πολιτών, Επιχειρηματικότητας και Πρασίνου),  Σταύρο Ζαπάντη (πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου), Μιχάλη Καυγαλάκη (αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας και Ύδρευσης του Δήμου) και Αλέξη Μακρή (αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Υποδομών, Ενέργειας κι Εκτέλεσης του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού) για τη βοήθειά τους, καθώς και τους διευθυντές και τους προϊσταμένους και όλο το προσωπικό των υπηρεσιών που προΐστανται. Ευχαρίστησε επίσης τον πρόεδρο του ΕΟΑΝ και πρώην Δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη, τον Βασίλη Βάρσο και όλες τις παρατάξεις για την υποστήριξή τους.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο της Ανθοκομικής Γιώργο Κατσίμπα, όλο το προσωπικό της Ανθοκομικής και ονομαστικά όλα τα μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) του Δ.Σ. της Ανθοκομικής.

Στο τέλος ευχήθηκε από την καρδιά του καλό καλοκαίρι και του χρόνου με υγεία.

Σε κλίμα συγκίνησης το προσωπικό της έκθεσης αλλά και οι φίλοι του πιο ιστορικού θεσμού στο χώρο της ανθοκομίας ανανέωσαν το ραντεβού στο κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων για την επόμενη χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπέροχη ατμόσφαιρα της τελευταίας ημέρας της 66ης Ανθοκομικής, εμπλουτίστηκε από την παρουσία ρομαντικών μοντέλων αυτοκινήτων μιας άλλης, περασμένης, εποχής. Τα καλοσυντηρημένα οχήματα του Συλλόγου της ΦΙΛ.Π.Α. ξεκίνησαν από την οδό Παναγίτσας, έκαναν το γύρο του κέντρου της Κηφισιάς και στάθμευσαν στο πάνω μέρος του Άλσους όπου θαύμασαν τα καλοσυντηρημένα και σπάνια οχήματα μικροί και μεγάλοι.

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button