ΕλλάδαΕιδήσεις

Με απλή επίπληξη τιμωρήθηκε ο αστυνομικός που διέλυσε την ανθοδέσμη για τον Α. Γρηγορόπουλο

Με μια απλή επίπληξη έληξε η υπόθεση για τον αστυνομικό που διέλυσε την ανθοδέσμη για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, τον περασμένο Δεκέμβρη, όπως αποκάλυψε σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το ντοκουμέντο της 6ης Δεκέμβρη, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλο από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα, είχε προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις για την προσβολή της μνήμης του δολοφονημένου παιδιού. Τότε είχε εξαγγελεθεί ΕΔΕ «μετά τιμών» από το αρχηγείο της αστυνομίας, ωστόσο τελικά η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν μια απλή επίπληξη.

Ο Χρήστος Σπίρτζης σχολιάζει σχετικά στην ανακοίνωσή του: «η είδηση ότι η ποινή για τον συγκεκριμένο αστυνομικό είναι αυτή της απλής επίπληξης αποτελεί πρόκληση για τη μνήμη του Αλέξη, την κοινωνία, την ίδια τη δημοκρατία μας. Η εξοργιστική ανοχή σε τέτοια περιστατικά φανερώνει ότι οι προκλητικές ενέργειες είναι σύμφωνες “προς τας υποδείξεις” και ενταγμένες στο σχέδιο τρόμου που εκτελεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με στόχο την χειραγώγηση της κοινωνίας.

«Όταν ο αστυνομικός που διέλυσε την ανθοδέσμη του Αλέξη, επί της ουσίας, μένει ατιμώρητος μπορούμε όλοι να καταλάβουμε γιατί υπήρξε η συνέχεια με τον ξυλοδαρμό του νέου συμπολίτη μας στη Νέα Σμύρνη και γιατί οι πραιτοριανοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη προβαίνουν διαρκώς σε πράξεις απρόκλητης βίας», προσθέτει.

Show More

Related Articles

Back to top button