Γερακας-ΠαλλήνηΕκπαίδευσηΓέρακας

Μεταξύ των 22 σχολείων στην Ευρώπη με την υψηλότερη ποιότητα ευρωπαϊκής διδασκαλίας, το 2ο Λύκειο Γέρακα.

Μια πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε το 2ο Λύκειο Γέρακα, το οποίο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, αναδείχθηκε μεταξύ των 22 σχολείων από όλη την Ε.Ε., με τον πιο δημιουργικό και καινοτόμο τρόπο διδασκαλίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευρωπαϊκές αξίες.

Το βραβείο Jan Amos Comenius 2020 απονεμήθηκε σε 22 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την ΕΕ που διδάσκουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση με δημιουργικό τρόπο, και βοηθούν στη διάδοση τέτοιων πρακτικών, και συγκεκριμένα στο 2ο Γενικό Λυκείο Γέρακα για τις δράσεις του μέσω του πολιτιστικού προγράμματος «Europa for citizens: Κατανοώντας την Ένωση, την Ιστορία και την Πολυμορφία της» αλλά και για τον σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό του, ως σχολείο.

Η βράβευση έγινε από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά και την Επίτροπο για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, Mariya Gabriel, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού που προκήρυξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το βραβείο απονεμήθηκε σε 22 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από όλη την ΕΕ και συνοδεύεται από έπαθλο, ύψους 8.000 ευρώ, για το κάθε σχολείο.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 2ου Λυκείου Γέρακα και τονίζει:

«Η βράβευση σας ήρθε ως αποτέλεσμα της πολύ σημαντικής και οργανωμένης δουλειάς που γίνεται επί πολλά χρόνια, με αφοσίωση και όραμα. Αποδείξατε ακόμα ότι το δημόσιο σχολείο μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Καμαρώνουμε για το επίτευγμα σας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας, ως αρωγοί στην προσπάθεια σας, όπως και σε όλα τα σχολεία της πόλης, για να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα γίνουν κοινωνοπολιτιστί των ευρωπαϊκών αξιών και θα συνδιαμορφώσουν αύριο, την «Ευρώπη των πολιτών» που οραματιζόμαστε».

Show More

Related Articles

Back to top button