Απόψεις

“Μείναμε Ευρώπη” για να ασχολούμαστε με τη Μποφίλιου

Σε ποια χώρα του δυτικού κόσμου, από αυτές που λέμε ότι θέλουμε να ανήκουμε, θα αποκαλυπτόταν όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας παρακολουθεί ακόμα και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, άλλα όλοι θα ασχολούνταν με μια τραγουδίστρια που έκανε το ατόπημα να κάνει φωτογράφιση μόδας, παρότι δηλώνει αριστερή;

Σε ποια τέτοια χώρα θα χρειαζόταν να φτάσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να επισκεφτεί τον Αρχιεισαγγελέα για να τον καλέσει να κάνει τη δουλειά του, αντί να ψάχνει να βρει ποιος είναι το «βαθύ λαρύγγι»;

Για την ώρα, η «φιλελεύθερη» Ελλάδα που «έμεινε στην Ευρώπη» βρίσκει περισσότερο σημαντικό να ασχολείται με τις ανοησίες ενός ραδιοφωνικού παραγωγού-στιχουργού λαϊκοποπ σουξέ που έθεσε το ερώτημα και βγήκαν πολλοί να απαντήσουν, εάν μια αριστερή δικαιούται να πάει στο Λονδίνο και να κάνει φωτογράφιση μόδας.

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός αυτής της χώρας, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, ετοιμάζει την επόμενη life style συνέντευξη του, στην οποία θα μας αποκαλύψει ποιο είναι το αγαπημένο του σήριαλ .

Αυτό πάντως, δεν είναι «δημοκρατία δυτικού τύπου». Είναι κάτι άλλο. Ένα υβρίδιο στο οποίο κάνει κουμάντο η επικοινωνία κι όχι η πολιτική ενώ οι πολίτες παραμένουν στην άγνοια τους, αδιάφοροι για τους κυβερνώντες τους που με τις πράξεις τους, καθορίζουν τις ζωές όλων μας.

Αυτό σίγουρα δεν είναι Δημοκρατία.

V

Show More

Related Articles

Back to top button