ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

Μαρούσι: Τρίτεκνη οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο λόγω νόμου του 1923

Πολίτης καλείται να πληρώσει περί τις 120.000 ευρώ σε ανθρώπους που έχασαν τα οικόπεδά τους από την απαλλοτρίωση του δήμου

Μια περίπτωση… αμιγώς ελληνική ως προς τις ιδιαιτερότητές της έφερε στη δημοσιότητα το «MEGA Σαββατοκύριακο».

Πριν, περίπου, 30 χρόνια, ο δήμος Αμαρουσίου, προκειμένου να φτιάξει μια πλατεία, απαλλοτρίωσε οικόπεδα ιδιωτών.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη γη τους ζήτησαν να αποζημιωθούν με έναν νόμο του 1923, ο οποίος προέβλεπε, μεταξύ άλλων, ότι η αποζημίωση αυτή, καταβάλλεται από τους γείτονες.

Έτσι, η περίπτωση του Γιώργου Πλατανιά έρχεται στο προσκήνιο.

Ο κ. Πλατανιάς, κάτοικος της περιοχής και συγκεκριμένα του σημείου όπου δημιουργήθηκε η πλατεία, καλείται να πληρώσει περί τις 120.000 ευρώ σε ανθρώπους που έχασαν τα οικόπεδά τους από την απαλλοτρίωση του δήμου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο MEGA, έχει μια τρίτεκνη οικογένεια και παιδί με ειδικές ανάγκες.

«Παίρνω 700 ευρώ το μήνα. Δεν μπορώ να αντεπεξέλθω. Είναι πολλά τα λεφτά» τόνισε.

Μάλιστα, στο ενδεχόμενο που έθεσε στην ίδια εκπομπή ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού στο Μαρούσι, Κωνσταντίνος Ρώτας, να πληρώσει ο δήμος τους δικαιούχους τα χρήματα και στη συνέχεια οι «οφειλέτες», να τα καταβάλουν μακροπρόθεσμα στην δημοτική αρχή, ο κ. Πλατανιάς ξεκαθάρισε ότι και πάλι τα οικονομικά του δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πάντως, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, υπάρχουν αρκετές ανάλογες περιπτώσεις με αυτή του Γιώργου Πλατανιά, τόσο στο Μαρούσι όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πηγή: megatv.com

Show More

Related Articles

Back to top button