ΒριλήσσιαΚοινωνίαΠολιτικήΝέαΕιδήσεις

Ζωή Ράπτη: “Η ψυχική υγεία και ευημερία των παιδιών είναι πάντα προτεραιότητα μας” (pics)

Στο πάρκο Μπακογιάννη στα Βριλήσσια και στην εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ) με θέμα “Παιδιά, Έφηβοι και Ψυχική Υγεία” παρευρέθηκε η υφυπουργός υγείας της Νέας Δημοκρατίας και αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη.

Η κ.α. Ράπτη εκτός από την ομιλία που πραγματοποίησε, έγραψε, μεταξύ άλλων, και τα εξής σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: “Το ΕΚΕΨΥΕ είναι ένας εμβληματικός φορέας στο χώρο της Ψυχικής Υγείας με πολυετές έργο και πολύτιμη βοήθεια στον τομέα, με κοινοτικές υπηρεσίες και δομές για ενήλικες, παιδιά και εφήβους.

Η Ψυχική Υγεία και ευημερία των παιδιών, των εφήβων μας και των οικογενειών τους είναι πάντα προτεραιότητα μας. Γι’αυτό στο υπουργείο υγείας δημιουργήσαμε με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης νέες δομές στην κοινότητα με στόχο την πρόληψη και ψυχολογική υποστήριξη των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη, με έμφαση στα παιδιά και τους εφήβους μας”.

Παράλληλα, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξης Μαυραγάνης, αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης “Βριλήσσια Δυνατά” της μείζονος αντιπολίτευσης, Αργύρης Ντινόπουλος.

Αλέξης Μαυραγάνης: “Μεστές και ιδιαίτερα επεξεργασμένες οι εισηγήσεις”

Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξης Μαυραγάνης σε ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για το περιεχόμενο της εκδήλωσης όσο και για τους ομιλητές της.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

Μία σημαντική εκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας (ΕΚΕΨΥ) πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Μ. Θεοδωράκης για την ψυχική υγεία των παιδιών και εφήβων, την Παρασκευή 17/2.

Με ομιλητές την υφυπουργό Ψυχικής Υγείας κα Zoi Rapti η οποία ενημέρωσε για τις δράσεις του υπουργείου Υγείας, τον Καθηγητή Ψυχιατρικής και ειδικό σε θέματα φύλου και σεξουαλικότητας κ. Θάνος Ασκητής και την κλινική ψυχοθεραπεύτρια κα Anna Kandaraki Clinical Psychologist οι οποίοι παρουσίασαν δυο μεστές και ιδιαίτερα επεξεργασμένες εισηγήσεις για τον ψυχικό κόσμο των παιδιών, των εφήβων, αλλά και των γονιών, στη σύγχρονη κοινωνία των πολλαπλών κρίσεων.

Δείτε χαρακτηριστικά κλικς:

Show More

Related Articles

Back to top button