Με την ανάρτηση της πινακίδας στο συγκεκριμένο σημείο, όλοι οι επισκέπτες της Ακρόπολης θα πληροφορούνται ότι από εκεί ξεκίνησε η ηρωική πράξη των δύο αγωνιστών, εναντίον των Ναζί, καθώς το Μπελβεντέρε δεν είναι προσβάσιμο σε όλους τους επισκέπτες του μνημείου, αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού.
Να σημειωθεί πως αντίστοιχη πινακίδα υπάρχει στον χώρο της Ακρόπολης, συγκεκριμένα στο φυλάκιο Μπελβεντέρε, στο φυλάκιο της Σημαίας από το 1982.
Σε επίκαιρη ερώτηση της τομεάρχου Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου, σχετικά με «με τη σύμβαση δωρεάς του Δημοσίου με το ίδρυμα Ωνάση για τα έργα στην Ακρόπολη», η Λίνα Μενδώνη διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα αναρτηθεί στην Ακρόπολη πινακίδα με το όνομά της.
«Η σχετική αναφορά σε εμένα δεν είναι τίποτα άλλο από μια τυπική ευγενική “πρόταση” εκ μέρους του δωρητή, ότι αποδέχεται στην πινακίδα που μνημονεύει την προσφορά του να υπάρχει αναφορά και στον αρμόδιο εκπρόσωπο της Πολιτείας, ακόμη και ως τρόπου υπόμνησης του χρόνου υλοποίησης του έργου», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού.
Και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση η πραγματικότητα δείχνει ότι η πρόταση δεν υιοθετήθηκε. Καμία πινακίδα δεν αναρτήθηκε και ούτε πρόκειται να αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακρόπολης. Η αναγνώριση της δωρεάς του Ιδρύματος θα αναφέρεται ως εξής: “Ο φωτισμός της Ακρόπολης, ο ανελκυστήρας και οι διαδρομές ΑμεΑ υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ιδρύματος Ωνάση. Η χρηματοδότηση των έργων αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση προς την ελληνική Πολιτεία”. Η αναγραφή συνοδεύεται από τα λογότυπα των δύο φορέων».
ΠΗΓΗ: lifo.gr
Πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου (Λάκη) Σάντα θα τοποθετηθεί στη βόρεια κλιτύ, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη.