ΜουσικήΨυχαγωγίαΝέαΕιδήσεις

Μαρία Φαραντούρη: Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την παράσταση «Μίκης – Αυτός ο γνωστός-άγνωστος»

Θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καντάτα – τραγούδι ποταμό «Ο Επιζών»

Η ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη σε μία μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με τίτλο της παράστασης «Μίκης: Αυτός ο γνωστός – άγνωστος». Στη συναυλία – αφιέρωμα στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καντάτα – τραγούδι ποταμό «Ο Επιζών» που μελοποίησε ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης το 1969 κατά τη διάρκεια της εξορίας του στη Ζάτουνα, πάνω στην ποίηση του Τάκη Σινόπουλου.

Ο Τάκης Σινόπουλος υπήρξε ποιητής της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. Στο συγκεκριμένο ποίημα που έγραψε το 1959, εξέφρασε με μία γλώσσα αιχμηρή και αλληγορική τον υπαρξιακό και κοινωνικό αποκλεισμό της εποχής του. Πρόκειται για ένα έργο που όπως ο συνθέτης σημειώνει «Μέσα στο ποίημα του Σινόπουλου υπάρχει μια ασθμαίνουσα κραυγή αγωνίας για τον άνθρωπο, που πολύ με άγγιξε ώστε να το μελοποιήσω. Ο “Επιζών” ήταν η μεγάλη μας επιτυχία στο εξωτερικό. Η Μαρία Φαραντούρη το τραγουδούσε με συνταρακτικό τρόπο».

Εκτός από το έργο «Ο Επιζών» στη συναυλία η διεθνούς φήμης Μαρία Φαραντούρη μαζί με τον εξαιρετικό βαρύτονο Τάσο Αποστόλου θα ερμηνεύσουν πολλά γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τους κύκλους «Οδύσσεια», «Poetica», «Asmata», «Σερενάτες», «Μαουτχάουζεν», «Μπαλάντες», καθώς και τραγούδια πάνω σε ποίηση Κάλβου, Καβάφη, Λόρκα, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Αναγνωστάκη, Γκάτσου, Παπαδόπουλου και Ελευθερίου. Μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη τραγουδά και ο Τάσος Αποστόλου.

Συμπαραγωγή:

Cantabile Art Events

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τύπος Εκδήλωσης: Μουσική

Αίθουσα: Αλεξάνδρα Τριάντη

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ

Σάββατο 04.02.2023, 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€9.00 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι

€14.00

€22.00

€28.00

€36.00

€42.00

€50.00

Show More

Related Articles

Back to top button