ΒριλήσσιαΠολιτισμόςΨυχαγωγίαΕιδήσεις

Μαθήματα σκάκι από τον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων

Το σκακιστικό τμήμα του Εξωραϊστικού-Επιμορφωτικού – Φιλανθρωπικού & Αθλητικού Συλλόγου Άνω Βριλησσίων “Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος”, μετά από εμπειρία 25 και πλέον χρόνων, έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε μέσω τριών επιπέδων (αρχαρίων – προχωρημένων – αγωνιστικό), να καλύπτει τις ανάγκες όποιου παιδιού επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με το σκάκι. Πέρα από τα μαθήματα σκάκι για παιδιά λειτουργεί και τμήμα ενηλίκων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως σκακιστές του Συλλόγου, γέννημα θρέμμα των Βριλησσίων, αφού ωρίμασαν σκακιστικά μετά από σκληρή προσωπική δουλειά αλλά και μέσω της στήριξης που ο Σύλλογος τους παρείχε, έχουν παίξει και παίζουν σε ομάδες που αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα Α΄ , Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Το σκακιστικό τμήμα έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Μεταξύ των μεταλλίων και ατομικών διακρίσεων που έχουν επιτύχει οι ανήλικοι σκακιστές του Συλλόγου σε σχολικά Πρωταθλήματα και σκακιστικούς αγώνες, ξεχωρίζει ως κορυφαία η ατομική διάκριση νεαρού σκακιστή, ο οποίος αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των νηπίων στο 26ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα σκάκι Μαθητών-Μαθητριών 2014 που διεξήχθησαν στην Ερέτρια από 25 έως 27 Απριλίου 2014. Εξίσου σπουδαίες είναι οι ατομικές διακρίσεις νεαρού σκακιστή μας, ο οποίος αναδείχθηκε Δευτεραθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των νηπίων στο 30ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα σκάκι Μαθητών-Μαθητριών 2018 που διεξήχθησαν στο Περιστέρι από 1 έως 2 Απριλίου 2018 και 4ος στην Ελλάδα στην κατηγορία της Α΄ Δημοτικού στο 31ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα σκάκι Μαθητών-Μαθητριών 2019 που διεξήχθησαν επίσης στο Περιστέρι από 21 έως 22 Απριλίου 2019.

Ο Σύλλογος παρέχει σε παιδιά και σε ενηλίκους που παρακολουθούν το πρόγραμμα προπονήσεων του σκακιστικού τμήματος, τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομαδικούς και ατομικούς αγώνες αναγνωρισμένους από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία(FIDE).

Σε ομαδικό επίπεδο το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου έχει να επιδείξει τρεις σημαντικές επιτυχίες. Η πρώτη σημειώθηκε όταν κατέλαβε την 3η θέση του Β2 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2013 κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του. Η δεύτερη σημειώθηκε όταν ζευγάρωσε τα τρόπαιά του, αυτή τη φορά ως Πρωταθλητής του Β2 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2016 με το απόλυτο νικών, επιτυχία που του έδωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α΄ Τοπική Κατηγορία Αττικής. Η τρίτη σημειώθηκε όταν κατέλαβε την 2η θέση του Β1 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2018 κατακτώντας το τρίτο τρόπαιο, πετυχαίνοντας παράλληλα για δεύτερη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α΄ Τοπική Κατηγορία Αττικής, κατηγορία στην οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Υγειονομικό Πρωτόκολλο Προπονήσεων

ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»

Η Διοίκηση του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων ακολουθώντας πιστά τις αποφάσεις της Πολιτείας, τις συστάσεις της Γενικής Γραμματείες Αθλητισμού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την πρόληψη της νόσου COVID-19, αποφάσισε την εφαρμογή Υγειονομικού Πρωτοκόλλου Προπονήσεων.

μαθήματΤι περιλαμβάνει η εβδομαδιαία προπόνηση για κάθε παιδί

Η εβδομαδιαία προπόνηση για κάθε παιδί που παρακολουθεί μαθήματα σκάκι στον Σύλλογο περιλαμβάνει:

– την παρακολούθηση μαθημάτων του αντίστοιχου επιπέδου (αρχαρίων – προχωρημένοι – αγωνιστικό) μία φορά τη βδομάδα

– τη συμμετοχή των παιδιών σε επίσημες ομαδικές σκακιστικές διοργανώσεις(παιδικές) της Ομοσπονδίας με τις παιδικές σκακιστικές ομάδες του Συλλόγου, οι οποίες θα διεξάγονται κάποιες Κυριακές πρωί μέσα στο χρόνο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν να λάβουν μέρος τα παιδιά σε αυτούς τους αγώνες, είναι να τους έχουν εκδοθεί Αθλητικά Σκακιστικά Δελτία.

Κάθε επίπεδο έχει τη δική του ύλη μαθημάτων η οποία θα διδάσκεται από ξεχωριστό βιβλίο.

Κάποιες Κυριακές μέσα στον χρόνο το αθλητικό σωματείο θα λαμβάνει μέρος σε παιδικούς ομαδικούς διασυλλογικούς αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται κάθε Κυριακή με ώρα έναρξης στις 10:30πμ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν να λάβουν μέρος τα παιδιά σε αυτούς τους αγώνες, είναι να τους έχουν εκδοθεί Αθλητικά Σκακιστικά Δελτία.

Πρώτη Συνάντηση – Συνάντηση Γονέων – Εγγραφές

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

9:30πμ έως 12:00

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινούν τα μαθήματα σκάκι για παιδιά Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου στα γραφεία του Εξωραϊστικού Συλλόγου, Αθανασίου Διάκου 14 και Μεγ.Αλεξάνδρου στα Άνω Βριλήσσια, 2ος όροφος δίπλα στο ΚΕΠ.

Δάσκαλοι σκακιστικών τμημάτων και διάρκεια μαθημάτων

– Τμήμα αρχαρίων παιδιών δημοτικού & προχωρημένων παιδιών δημοτικού: το μάθημα είναι διάρκειας μίας(1) και μιάμισης ώρας(1h 30΄) αντίστοιχα. Δάσκαλος είναι ο πιστοποιημένος προπονητής σκάκι με την πιστοποίηση National Instructor από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) κος Παναγιώτης Γασπαράτος.

– Τμήμα Αγωνιστικό Δημοτικού – Γυμνασίου –Λυκείου: το μάθημα είναι διάρκειας δύο ωρών(2h). Δάσκαλος είναι ο πιστοποιημένος προπονητής σκάκι με την πιστοποίηση FIDE Instructor από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) κος Έκτορας Αζής – Αζίζης , ο οποίος αγωνίζεται σε ομάδα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας. Επίσης φέρει τον τίτλο του FIDE Master και στην κλίμακα αξιολόγησης σκακιστών που τηρεί η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) μεταξύ πάνω από 50.000 Ελλήνων σκακιστών την περίοδο του Ιουλίου 2017 βρισκόταν την 88η θέση.

Πρόγραμμα Προπονήσεων 2020-2021

Δευτέρα 18:00-19:00 Τμήμα αρχαρίων παιδιών Δημοτικού

Δευτέρα 19:15-20:45 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού

Τρίτη 18:00-19:00 Τμήμα αρχαρίων παιδιών Δημοτικού

Τρίτη 19:15-20:45 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού

Τετάρτη 19:00-21:00 Τμήμα Αγωνιστικό παιδιών Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου

Πρόεδρος

Γιάννης Τζαμουράνης

6979674402

Γραμματέας

Αλέξανδρος Γιαννακούλιας

6993237964

Show More

Related Articles

Back to top button