Βριλήσσια

Μήνυμα κατά της έμφυλης βίας από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Βριλησσίων 

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, ημερίδα με θέμα «Εμφυλη Βία. Ενημέρωση. Πρόληψη. Αντιμετώπιση» από τη Δημοτική  Επιτροπή Ισότητας Βριλησσίων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και η σωστή ενημέρωση των γυναικών για την έμφυλη βία. Οι ψυχολογικές προεκτάσεις και επιπτώσεις, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης για μια κοινωνία χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις με ομιλήτριες την κα Άννα Μαμάη Ψυχολόγο, MSc – Ψυχοθεραπεύτρια Υποψ. Δρ. Εγκληματολογίας, Α.Π.Θ., την κα Παναγιώτα Αντωνίου Παιδοψυχίατρο – Ψυχοθεραπεύτρια και την κα Τουλιαρή Τριανταφυλλιά Νομικό- Φιλόλογο, Εκπαιδευτικό.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Βριλησσίων κα Β. Αρσένη – Λάμπρου, κα Σοφία Χαντζάρα, κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης, κ. Αλέξης Μαυραγάνης και κα Ντούμα Μαρία, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Νέα Πνοή», κ. Χρήστος Κάππας και κ. Άκης Δημαράς, η κα Κατερίνα Χρυσοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος Παράταξης «Βριλήσσια Δυνατά», ο κ. Διονύσης Προβής, μέλος του Δ.Σ. της Α-Γ ΕΛΜΕ Β' Αθήνας, η καi Γιούλη Βασιλείου, Πρόεδρος ‘Ένωσης Γονέων Βριλησσίων, η κα Σοφία Κορωναίου, Πρόεδρος Συλλόγου Καλλιστώ, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, η κα Βασιλική Μελισσά – Κόλλια Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Παλλήνης,τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Βριλησσίων  κα Γωγώ Αθανασοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος Παράταξης «Πρόοδος στα Βριλήσσια», κα Νάντη Γεροντάκη Νάντη, Δημοτική Σύμβουλος, Παράταξης «Βριλήσσια Δυνατά», κα Κική Μαυρουδάκη  Κική, Μέλος Συλλόγου Βριλησσίων «Ελευθέρη Εκφραση Γυναικών»,κα Ιωάννα Κοτσαρίνη, Εμπειρογνώμονας, κα Αφροδίτη Ντούμα, Εμπειρογνώμονας και πλήθος κόσμου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Χριστίνα Μαλακού ευχαρίστησε την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων,  και ιδιαίτερα τον κ. Παύλο Αρβανίτη και την κα Γιούλη Βασιλείου, που στήριξαν τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων από τα πρώτα της βήματα.  Την κα Μαρία Ντούμα για την επιμέλεια των κειμένων και του βίντεο για τις γυναικοκτονίες καθώς και την κα Νάντη Γεροντάκη για την μουσική επένδυση του βίντεο, την Κα Αρσένη για τη σημαντική της παρέμβαση σε σχέση με το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της Εμφυλης Βιας. Επίσης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των μαθητριών και μαθητών του 2ου  Γυμνασίου και των εκπαιδευτικών τους,  κα Μαρία Φουσέκα, διευθύντρια του σχολείου και την κα Τούλιαρη Τριανταφυλλιά, εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνασίου, τέλος ευχαρίστησε τις ομιλήτριες της εκδήλωσης, οι οποίες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά,  ήταν κατά γενική ομολογία εξαιρετικές!

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης, η κα Φωτεινή Βρύνα, Επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας της ‘Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ) και η κα Μαρία Φουσέκα, Φιλόλογος – Δντρια 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η  η Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης

Show More

Related Articles

Back to top button