Αγία ΠαρασκευήΠολιτικήΜαρούσιΠαπάγου-ΧολαργόςΝέαΕιδήσεις

ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη: Περιοδεία σε Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Γαλάτσι και Μαρούσι

Η επικοινωνία με τους πολίτες των υποψηφίων βουλευτών του ΜΈΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στη Β1 Εκλογική Περιφέρεια του Βόρειου Τομέα Αθηνών συνεχίστηκε όλη την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα.

Την Τρίτη το πρωί οι Ντίνα Γουλίου ,Περικλής Ζήκας, και Θανάσης Πετράκος μαζί με τους νεολαίους με τη Μιράντα και τον Άρη. περιόδευαν στη λαϊκή του Χολαργού

Την Τρίτη το απόγευμα ο Γιώργος Βαμβακάς και ο Θανάσης Πετράκος στο Γαλάτσι και ο Λευτέρης Μαγιάκης , η Αριάννα Βαγουρδή και Νένα Βασιλειάδη στην Κηφισιά

Την Τετάρτη το πρωί οι Ντίνα Γούλιου ,Θανάσης Πετράκος, Τάνια Τσάγκα και ,Άρης Τόλιος και οι νεολαίοι Βασιλική και Μαρία στη στάση του Μετρό στο Νομισματοκοπείο και στη Λαϊκή της Αγίας Παρασκευής και ο Λευτέρης Μαγιάκης ,ο Γιάννης Σπινάσας μαζί με νεολαίους στον στο Μαρούσι

Την Πέμπτη το πρωί α) οι Ντίνα Γούλιου ,Θανάσης Πετράκος, Τάνια Τσάγκα στη στάση του Μετρό στο Νομισματοκοπείο

β) Οι Γιώργος Βαμβακάς , Πέτρος Παπαιωάννου Θανάσης Πετράκος, Πάνος Σαρακηνός και Θωμάς Κ΄ωτσιας στο Γαλάτσι

Το απόγευμα της Πέμπτης οι Γιώργος Βαμβακάς και Θανάσης Πετράκος στο Γαλάτσι και ο Λευτέρης Μαγιάκης μίλησε σε σύσκεψη φίλων στο Μαρούσι

Στις συζητήσεις τους με τους πολίτες οι υποψήφιοι βουλευτές και οι νεολαίοι τους κάλεσαν να δώσουν το παρών στην Κεντρική Προεκλογική συγκέντρωση του ΜΈΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ την Παρασκευή 19 Μαίου στις 09μμ στην πλατεία Κοτζιά και να στηρίξουν με την ψήφο τους την Κυριακή το ΜΈΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ.

Γιατί τα λαϊκά στρώματα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη βίωσαν μία σκληρή πραγματικότητα, εξαιτίας των εφαρμοζόμενων σκληρών αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που εφάρμοζε σε βάρος τους και υπέρ των οικονομικών ολιγαρχών, με αποτέλεσμα να αυξηθούν υπέρογκα τα κέρδη τους. Γι΄ αυτό η ΝΔ πρέπει να αποδοκιμαστεί πολιτικά και να ηττηθεί εκλογικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ούτε άσκησαν πραγματική αντιπολίτευση στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη ούτε αντιπαράθεσαν σε αυτές μία εναλλακτική πρόταση φιλολαϊκής διεξόδου.

Η κατάσταση μετεκλογικά θα είναι δύσκολη για τα λαϊκά στρώματα. Υπάρχει κίνδυνος για νέα μνημόνια λιτότητας, όπως κι αν αυτά τα ονομάσουν, λόγω της επανεφαρμογής από 1-1-2024 του συμφώνου σταθερότητας,της αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ και της διόγκωσης της υπερχρέωσης της χώρας, με το δημόσιο χρέος να έχει ξεπεράσει τα 400 δισ. ευρώ και το ιδιωτικό χρέος τα 370 δισ. ευρώ.

Απέναντι στην συμφωνία των μνημονιακών κομμάτων, που προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στις πολιτικές τους, το ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, που είναι εκλογική συνεργασία των ΜΕΡΑ 25, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, άλλων αριστερών δυνάμεων και ανένταχτων αγωνιστών, επιμένει ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς. Αναδεικνύει ένα εναλλακτικό φιλολαϊκό πρόγραμμα ρήξης, ανατροπής και ελπίδας, που θέτει στο επίκεντρο τα άμεσα προβλήματα επιβίωσης του λαού (ακρίβεια και ενεργειακή κρίση, στεγαστική κρίση, διάλυση του ΕΣΥ κλπ) και προτείνει ριζοσπαστικές, αποτελεσματικές και πειστικές λύσεις για αυτά. Λύσεις, που συνδέονται με την αμφισβήτηση του δόγματος της ΤΙΝΑ (δεν υπάρχει εναλλακτική) και του νεοφιλελεύθερου υποδείγματος και με βαθύτερες ρήξεις με τη λιτότητα .

Βασικοί άξονές του είναι:

-Κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας και ρήτρας αναπροσαρμογής. Κοινωνικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και επανασύσταση Ενιαίας ΔΕΗ.

– Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις και Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή Μισθών, Συντάξεων και Επιδομάτων.

– Κούρεμα χρεών των υπερχρεωμένων μικρομεσαίων και φτωχότερων λαϊκών νοικοκυριών. Νομοθετική κατοχύρωση του ακατάσχετου της πρώτης και κύριας λαϊκής κατοικίας. Παύση κατασχέσεων, πλειστηριασμών, εξώσεων σε λαϊκές κατοικίες. Άμεση κατάργηση του «Ηρακλή», ίδρυση δημόσιας επιχείρησης διαχείρισης κόκκινων δανείων και νέου Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης

– Στήριξη και αναβάθμιση Δημόσιας Υγείας και Παιδείας.

– Προστασία περιβάλλοντος, υπεράσπιση φυσικού πλούτου της χώρας και ελεύθερων δημόσιων χώρων ενάντια στην κερδοσκοπική αδηφαγία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Το μέλλον ανήκει στην κοινωνία, όχι στην ολιγαρχία !

-Ανάκτηση από το δημόσιο των ιδιωτικοποιημένων δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

-Ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας σε Αρχή Δημοσίων Εσόδων και Στατιστική Υπηρεσία, στον δανεισμό και στις συναλλαγές.

– Σπάσιμο του τραπεζικού μονοπωλίου στις ηλεκτρονικές πληρωμές, μέσω της

ίδρυσης Δημόσιου Συστήματος Ηλεκτρονικών Πληρωμών.

– Απαλλαγή από το βραχνά του δημοσίου χρέους, με βαθιά διαγραφή του.

– Ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας στις τράπεζες: Ίδρυση δημόσιας Αναπτυξιακής

και Αγροτικής Τράπεζας στην οποία εντάσσονται το Υπερταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ

και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Οι εθνικοποιημένες τράπεζες θα τελούν υπό κοινωνικό έλεγχο.

Το Γραφείο Τύπου του ΜΈΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ της Β1 Εκλογικής Περιφέρειας του Βόρειου Τομέα Αθηνών

Show More

Related Articles

Back to top button