Ζητείται ΠαρόνΝέαΕιδήσεις

Εξαφανίστηκε η… Δημήτρης Καλογιάννης

Της Αθηνάς Χατζηαθανασίου

Δήμητρα ή Δημήτρης; Έχει τελικά καμία σημασία; Εκείνη είχε πεί: “Είμαι γυναίκα και το όνομά μου είναι Δημήτρης”. Σε κάποιους συστηνόταν Δήμητρα. Η ίδια έλυσε το “μπέρδεμα” λέγοντας πώς δεν την πειράζει κανένα από τα δύο, μιας και αυτό που αισθάνεται μέσα της δεν μπορεί να προσδιοριστεί μόνο από ένα όνομα.
Προσωρινά, λοιπόν, ας πούμε Δήμητρα…
Η Δήμητρα στα 14 είπε στους γονείς της ότι ήταν κορίτσι. Εκείνοι την έκλεισαν στο ψυχιατρείο και οι γιατροί της έδωσαν φαρμακευτική αγωγή. Εκείνη δεν ήθελε να πάρει τα φάρμακα γιατί την έκαναν να νιώθει άσχημα κι έτσι οι γονείς της τα έριχναν μέσα στο φαγητό της.
Στα 20 έφυγε για την Αθήνα. Για 5 χρόνια κοιμότανε στο δρόμο. Επέστρεψε στη Συκαμιά για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της. Έμεινε μαζί της και τη φρόντισε για 25 χρόνια. Όταν εκείνη πέθανε, η Δήμητρα άρχισε να φορά γυναικεία παντελόνια και μπλούζες και μόλις το 2014 έβαλε για πρώτη φορά φόρεμα δημοσίως. Ένα ροζ φόρεμα ήταν το αγαπημένο της. Μ’ αυτό τριγύριζε στα προσφυγικά.

Η Δήμητρα είχε δώσει αγάπη και θαλπωρή σε πρόσφυγες και σε όσους την χρειάζονταν, αλλά δεν έλαβε παρά μίσος και φθόνο στην γενέτειρα της. Ανήλικοι εισέβαλλαν στο σπίτι της, μόλις τον πρόσφατο Δεκέμβρη, την χλεύαζαν, τραβούσαν βίντεο και την εξευτέλιζαν στα κοινωνικά δίκτυα. Το βράδυ της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων μάλιστα  αποπειράθηκαν να μπουν στο σπίτι της από το παράθυρο.

Η Δήμητρα για αδιευκρίνιστο ακόμα λόγο νοσηλευόταν στο Δρομοκαΐτειο μετά από αυτές τις επιθέσεις.
Η Δήμητρα εξαφανίστηκε από τις 6 Απριλίου.
Για αδιευκρίνιστο ακόμα λόγο η ειδοποίηση εξαφάνισης βγήκε μόλις χθες!
Αυτό που αισθάνεται δεν μπορεί να προσδιοριστεί μόνο από ένα όνομα. Αντ’ αυτού αυτό που αισθάνεται προσδιορίζει όλους τους άλλους που προσπάθησαν να της δώσουν ένα σωρό ονόματα.
“Είμαι γυναίκα και το όνομά μου είναι Δημήτρης”. Σας πειράζει; Απλώς βρείτε την.
Λέσβος εξαφάνιση
Η #ΓΡΑΜΜΗ_ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους της το απόγευμα της 26/05/2021 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό #SILVER_ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή της.
Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.
Show More

Related Articles

Back to top button