Αγία ΠαρασκευήΔήμοιΑθλητικά

Μάριος Τζώρτζης: “Σε πλήρη εγκατάλειψη το γήπεδο ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευης”

Σε ανακοίνωσή του ο Μάριος Τζώρτζης, γενικός αρχηγός του ΑΟ Αγίας Παρασκευής επεσήμανε την απόλυτη εγκατάλειψη του γηπέδου ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής και την αδιαφορία του ΠΑΟΔΑΠ να επιληφθεί του θέματος.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κ. Τζώρτζη:
“Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο το γήπεδο ποδοσφαίρου και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας με επαφές και επιστολές προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ Παπασπύρο όπου εντοπίστηκαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, καμμία απολύτως ενέργεια δεν έγινε και ούτε καν απάντηση δεν δόθηκε. Είναι εντυπωσιακό και παράδοξο και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα ότι είναι ένας χώρος που βρίσκεται δίπλα στα γραφεία της διοίκησης που μόνο αν εθελοτυφλεί κανείς δεν θα έβλεπε την σωρεία προβλημάτων και την εγκατάλειψη.
Στις επιστολές μας είχαμε αναφερθεί σε κάποια προβλήματα που σε κανένα δεν δόθηκε λύση, οπότε αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων δυστυχώς προσθέτοντας και όσα προέκυψαν από τον τελευταίο χρόνο πλήρους εγκατάλειψης.
  1. Αντικατάσταση των διχτυών που είμαστε αναγκασμένοι πριν από κάθε αγώνα να τα μπαλώνουμε πρόχειρα με σχοινί.
  2. Επισκευή του πυλώνα φωτισμού και των προστατευτικών όλων των πυλώνων, διότι ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού, λόγω των μικρών διαστάσεων του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου είναι άμεσος.
  3. Καθαρισμός του φρεατίου διότι σε κάθε βροχή πλημμυρίζει μέχρι και τα αποδυτήρια.
  4. Τοποθέτηση προβολέα στο πίσω μέρος των αποδυτηρίων γιατί κατά την βραδινή αποχώρηση είναι πυκνό σκοτάδι και σε ολόκληρο τον διάδρομο υπάρχουν μόνο στο βάθος δύο “χελώνες” που λειτουργούν.
  5. Επισκευή του WC των αποδυτηρίων γιατί η κατάσταση υγιεινής είναι απαράδεκτη.
  6. Παραχώρηση των αποδυτηρίων που χρησιμοποιούνται μόνο για τον χορό και στην γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, γιατί είναι ευνόητο ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιούν τα ίδια αποδυτήρια αντρική και γυναικεία ομάδα.
  7. Κλάδεμα της περίφραξης, γιατί είναι θέμα χρόνου να πέσει ολόκληρο το συρματόπλεγμα από το βάρος,με απρόβλεπτες συνέπειες και πάρα πολύ πιθανό τραυματισμό.
  8. Αντικατάσταση σπασμένων τζαμιών στα αποδυτήρια και πλακιδίων στα WC.
  9. Επισκευή στα κάγκελα κοντά στην είσοδο, από όπου μπορεί να μπει οποιοσδήποτε στον αγωνιστικό χώρο.
  10. Και αφήσαμε για το τέλος την καθαριότητα του χώρου που ίσως δείχνει ανάγλυφα τη στάση της διοίκησης απέναντι στο γήπεδο και την ομάδα ποδοσφαίρου. Η καθαριότητα του διαδρόμου των γραφείων σταματά στο σημείο που αρχίζουν τα αποδυτήρια της ομάδας. Έτσι η κάτω γωνία είναι διαρκώς γεμάτη πευκοβελόνες και πέρα από την βρωμιά υπάρχει πραγματικός κίνδυνος πυρκαγιάς.
Σημειώσαμε τα πιο αναγκαία, τα απαραίτητα για την λειτουργία του χώρου, χωρίς να αναφέρουμε την καταστροφή ενός μέρους του χόρτου από τα απορρυπαντικά που έπλεναν τους τάπητες, την μόνωση των αποδυτηρίων γιατί στάζει όταν βρέχει, την ανάγκη συντήρησης του αιρκοντίσιον και του θερμοσίφωνα, την αντικατάσταση στο προστατευτικό δίχτυ για να μην φτάνει η μπάλα στα τζάμια του κλειστού και πολλές άλλες λεπτομέρειες που θα έδειχνε το ενδιαφέρον και την νοικοκυροσύνη που πρέπει να υπάρχει.
Το τρομακτικό είναι ότι το οικονομικό κόστος για όλα αυτά είναι ελάχιστο, ενδεικτικά τα δίχτυα κοστίζουν 250€, ο πυλώνας θέλει υλικά περίπου 200€, ένας καλός προβολέας δεν ξεπερνά τα 150€, το φρεάτιο θέλει δύο ώρες δουλειάς, το κλάδεμα τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά μπορούν να γίνουν από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Δεν μιλάμε λοιπόν για δυσκολίες στην αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων αλλά για πλήρη αδιαφορία και ίσως όχι μόνο. Ίσως κάποιοι στην διοίκηση και τις υπηρεσίες του ΠΑΟΔΑΠ δεν “γουστάρουν” το ποδόσφαιρο και την ομάδα. Δεν εξηγείται αλλιώς η παγκόσμια πρωτοτυπία σε καλοκαιρινή περίοδο προετοιμασίας το γήπεδο να παραμένει κλειστό τα Σαββατοκύριακα γιατί δεν “έχουμε” υπαλλήλους ( την ίδια περίοδο ο ΠΑΟΔΑΠ είχε προσλάβει ΠΕΝΤΕ!!! υπαλλήλους για την λειτουργία του κινηματογράφου).
Δεν εξηγείται αλλιώς ότι δεν θέλουν να δώσουν το γήπεδο στην ομάδα για προπονήσεις γιατί θα καταστραφεί το χόρτο. Σώστε το χορτάρι και καταστρέψτε την ομάδα!
Ας ακούσουν ο κ. Παπασπύρος, ο κ. Κανιώρης και όσοι άλλοι και άλλες εμπλέκονται. Σε αυτό το γήπεδο μεγάλωσαν πολλές γενιές Αγιοπαρασκευιωτών. Προπονήθηκαν, αγωνίστηκαν με τα χρώματα της Σάντας, παρακολούθησαν τους αγώνες, πανηγύρισαν, έκλαψαν, αφιερώθηκαν σε αυτή την ομάδα με όποιον τρόπο ο καθένας μπορούσε. Δεν έχετε το δικαίωμα εσείς να καταστρέψετε την ψυχή και την ιστορία του αθλητισμού στην Αγία Παρασκευή.”
Show More

Related Articles

Back to top button