ΠεριβάλλονΕλλάδαΔημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση: «Σύγκρουση με την πολιτική που “καίει” τη ζωή μας»

Για «ελλείψεις και ανυπαρξία κρατικού ελέγχου στην Πολιτική Προστασία» κάνει λόγο η «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής»

Αντιπροσωπεία της παράταξης, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Τσιμπουκάκη, μετείχε στις 25/8 στο συλλαλητήριο σωματείων και φορέων στο Σύνταγμα και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

«Η χώρα μας καίγεται ξανά φέτος το καλοκαίρι. Οι εναπομείναντες πολύτιμοι «πνεύμονες» της Αττικής στην Πάρνηθα δέχτηκαν άλλο ένα σοβαρό πλήγμα. Υπεύθυνη είναι η εγκληματική πολιτική, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που αντιμετωπίζουν ως κόστος τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας και αφήνουν απροστάτευτο τον λαό και το περιβάλλον. Αυτή αποτελεί το «προσάναμμα» για το καταστροφικό αποτέλεσμα.

Παραβιάζονται όλες οι στοιχειωδεις αρχές πρόληψης. Με ελλείψεις όπως η απουσία καθαρισμού δασών και άλλων εκτάσεων, δημιουργίας έγκαιρα (και όχι την ώρα της φωτιάς) επαρκών αντιπυρικών ζωνών, ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των δασών, στελεχωμένων Δασικών Υπηρεσιών σε προσωπικό και με όλα τα μέσα επίγειων δυνάμεων, ειδικά εκπαιδευμένων και με γνώση του δάσους ευθύνης τους, τοποθετημένων σε κατάλληλα σημεία ώστε να προσεγγίζουν και να παρεμβαίνουν σε πιθανή εστία στα πρώτα λεπτά.

Με ανυπαρξία κρατικού ελέγχου και προληπτικής συντήρησης υποδομών, ώστε να μην υπάρχουν πηγές ανάφλεξης (π.χ. δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας). Με τις εγκληματικές ελλείψεις σε προσωπικό στην Πυροσβεστική και σύγχρονα, λειτουργικά, ασφαλή μέσα και υποδομές πυρόσβεσης. Οι κρουνοί χωρίς νερό είναι ένα από τα δεκάδες παραδείγματα. Την ίδια ώρα ανοίγουν «δρόμους» για την ιδιωτικοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και τα επιχειρηματικά σχέδια «διαχείρισης» των δασών.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχει θέσει επιτακτικά, πολλές φορές το θέμα της ουσιαστικής προστασίας του Υμηττού, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές αλλα και το δασοκτόνο πλαίσιο που τον μετατρέπει από δασικό ορεινό όγκο, που χρήζει προστασίας, σε «Περιφερειακό Πάρκο» με «αστικό πράσινο» που απελευθερώνει τις «χρήσεις» του προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Ωστόσο οι Δημοτικές παρατάξεις της Αγίας Παρασκευής που στηρίζονται από τα κόμματα του συστήματος, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και μοιράζονται μαζί τους την ευθύνη της ανοχύρωτης πόλης αντί να καταγγείλουν την εμπρηστική κρατική πολιτική και να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας, εξάντλησαν την παρέμβασή τους στη «συλλογή χυμών και snack», για όσους έχασαν την περιουσία τους, ή στη «διανομή νερών και σάντουιτς», στους 4μηνους συμβασιούχους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας των 700 ευρώ…

Για μας μονόδρομος είναι η σύγκρουση με την πολιτική που «καίει» τη ζωή μας και το περιβάλλον. Γι’ αυτό αντιπροσωπεία της Λαικής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηλία Τσιμπουκάκη, συμμετείχαμε στο συλλαλητήριο Σωματείων και Φορέων στο Σύνταγμα, για το έγκλημα σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, με τη διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας και δασοπροστασίας, για να αποζημιωθούν στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι πληγέντες από τις πρόσφατες μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα».

 

Show More

Related Articles

Back to top button