ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Στο πόδι ο λαός – Λαοθάλασσα οργής στην Αθήνα για το έγκλημα στα Τέμπη (vids)

Απεργιακό... τσουνάμι σε όλη τη χώρα - Η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών

Xιλιάδες πολίτες βρίσκονται στους δρόμους τόσο της Αθήνας όσο και σε περίπου ογδόντα πόλεις της χώρας για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη απαιτώντας να αποδοθούν στο ακέραιο οι ευθύνες χωρίς καμία συγκάλυψη.

«Οι ζωές μας μετράνε, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη» ένα από τα κεντρικά συνθήματα όσων συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες, Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία.

Παράλληλα, οι σημερινές διαδηλώσεις οργής και πένθους συμπίπτουν με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με τις φεμινιστικές οργανώσεις να δίνουν βροντερό «παρών» στις συγκεντρώσεις.

Ενός λεπτού σιγή, μια γροθιά μαθητές και εργάτες

Οι συγκεντρωμένοι προχωρώντας σε μία συγκινητική κίνηση, κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της τραγωδίας, ενώ οι μαθητές από κάθε σχολείο της Αττικής που συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα.

“Στους δρόμους στους δρόμους είναι οι μαθητές, του κράτους οι ευθύνες δολοφονικές”, “στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δε σας συγχωρεί” ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι μαθητές.

“Άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς”, διεκδικεί το ΠΑΜΕ που συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και όπως επισημαίνει, αγωνίζεται “για σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και για εργαζόμενους στις μαζικές μεταφορές με σταθερή δουλειά και σύγχρονα δικαιώματα”.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στην Αθήνα έχουν συγκεντρωθεί ήδη πάνω από 50.000 πολίτες.

Show More

Related Articles

Back to top button