ΧαλάνδριΝέαΕιδήσεις

Κτήμα Δουζένη: Οριστική τιμή μονάδας για απαλλοτρίωση

Συνολικά 31 χρόνια μετά την πρώτη δέσμευση του κτήματος Δουζένη, το ακίνητο της πρώην οινοπνευματοποιίας οδεύει προς απαλλοτρίωση, έπειτα από απόφαση του Εφετείου για την οριστική τιμή μονάδας.

Ο Δήμος τόνισε ότι η εμβληματικό έκταση των 3 στρεμμάτων, στη γωνία των οδών Σαλαμίνος και Βενιζέλου -κομμάτι αναπόσπαστο της ιστορίας του προαστίου- μπαίνει στην τελική ευθεία ώστε να αποδοθεί στους πολίτες, με στόχο να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και πολιτισμού.

«Η σημασία της απόφασης στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης, γίνεται κατανοητή αν αναλογιστούμε ότι έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από την πρώτη δέσμευση του ακινήτου το 1992 και έχουν μεσολαβήσει δύο άρσεις της απαλλοτρίωσης, το 2002 και το 2012, υπαιτιότητα του Δήμου Χαλανδρίου», τόνισε η δημοτική Αρχή.

Σίμος Ρούσσος: «Δικαίωση αγώνων “Αντίστασης” και Διοίκησης»

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου ανέφερε σε δήλωσή του: «Η πιο εμβληματική απαλλοτρίωση που έγινε ποτέ στο Δήμο Χαλανδρίου οδεύει στην ολοκλήρωσή της μετά τη δικαστική απόφαση για την οριστική τιμή μονάδας. Όταν θα τελειώσει η διαδικασία ένας ακόμα δημόσιος χώρος πρασίνου και πολιτισμού θα αποδοθεί στο Κάτω Χαλάνδρι, σε μια περιοχή που το έχει μεγάλη ανάγκη. Πρόκειται για μια σημαντική κατάκτηση που έρχεται να προστεθεί στην εξασφάλιση των 30 στρ. στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, που παραχωρήθηκαν στο Δήμο, το 2018».

Ο Σίμος Ρούσσος συμπλήρωσε: «Είναι μια μεγάλη νίκη της δημοτικής παράταξης “Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου” που πρωτοστάτησε, το 2005, στις κινητοποιήσεις κόντρα στις μεθοδεύσεις της τότε διοίκησης που οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια του ακινήτου, ειδικά μετά την εκβιαστική κατεδάφιση του εργοστασίου της οινοπνευματοποιίας. Μόνο ικανοποίηση και χαρά μας φέρνει η απόφαση για την οριστική τιμή μονάδας που δικαιώνει τους αγώνες της “Αντίστασης”, αλλά και τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες, από το 2014, της σημερινής Διοίκησης, να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για τις αποζημιώσεις και να κινήσει όλες τις διαδικασίες, ώστε η απαλλοτρίωση του ιστορικού ακινήτου να μπει στην τελική ευθεία, μετά από 31 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων έγινε δύο φορές άρση της απαλλοτρίωσης».

Show More

Related Articles

Back to top button