ΚοινωνίαΑλληλεγγύηΕιδήσεις

Κρεσέντο αστυνομικής καταστολής μέχρι το βράδυ!

Κυνήγησαν διαδηλωτή μέχρι το σπίτι του για να τον συλλάβουν

Τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στα Σεπόλια ξύπνησαν μνήμες από την περυσινή εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ στο Κουκάκι.

Σε ένα κρεσέντο καταστολής επιδόθηκαν το βράδυ της Τρίτης οι δυνάμεις καταστολής στα Σεπόλια στη σκιά των βίαιων επιθέσεων κατά των διαδηλωτών -που τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού- πραγματοποίησαν συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης αποτίοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές/τριες του αντιδικτατορικού αγώνα.

Συγκεκριμένα, ομάδα δικυκλιστών της ΕΛ.ΑΣ. κυνήγησε διαδηλωτή, μέλος του ΝΑΡ,  μέχρι το σπίτι του για να τον συλλάβει και εισέβαλε εντός της πολυκατοικίας. Εκεί χτύπησαν και συνέλαβαν τον νεαρό, ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες χτύπησαν και τη μητέρα του. Πρόκειται για τον Κατή Ορέστη και τη μητέρα του Γιώτα.

Η ένταση συνεχίστηκε στο ΑΤ Κολωνού, όπου αστυνομικοί χτύπησαν και την αδερφή του νεαρού, ενώ ο πατέρας του, Δημήτρης, αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας (υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο) και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» φρουρούμενος.

Έπειτα από εντολή του Εισαγγελέας να αφεθεί ελεύθερος ο 55χρονος, οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το νοσοκομείο.

Η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ.

Με τρία μέλη της οικογένειας να έχουν συλληφθεί η αστυνομία ανακοίνωσε συνολικά πέντε συλλήψεις «για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι, στον σταθμό μετρό Σεπολίων, ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αμέσως μετά, τα άτομα αυτά διέφυγαν από το σημείο και ένα από αυτά συνελήφθη σε κοντινή απόσταση, έξω από πολυκατοικία. Πρόκειται για τον 24χρονο Ορέστη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για σωματικές βλάβες, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και των διατάξεων περί κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μετά τη σύλληψη του 24χρονου, ομάδα περίπου 40 ατόμων, μεταξύ των οποίων και οικεία του πρόσωπα, πήγαν έξω από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου προπηλάκισαν, εξύβρισαν και επιχείρησαν να τραυματίσουν με χρήση σωματικής βίας και πετώντας μεταλλικά αντικείμενα σε αστυνομικούς. Τότε συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο οικεία πρόσωπα του 24χρονου (αδερφή και μητέρα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Αντιδράσεις

«Το επιχείρημα της δήθεν προάσπισης της δημόσιας υγείας, με αστυνομικά μέτρα και αντιδημοκρατικές αποφάσεις, έπεσε στο κενό» σχολίασε ο Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε τη βιαιότητα που άσκησαν αστυνομικοί στην είσοδο πολυκατοικίας στα Σεπόλια τονίζοντας πως «τα πλάνα από τις σκηνές που υπάρχουν θυμίζουν αφιονισμένη αγέλη και όχι Έλληνες αστυνομικούς».

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Show More

Related Articles

Back to top button