Ειδήσεις

Κράτος VS όλοι οι υπόλοιποι: Είναι επίσημο.

Της Αθηνάς Χατζηαθανασίου

Κάηκε η Ν. Σμύρνη από τους χιλιάδες διαδηλωτές που μαζεύτηκαν για να διαδηλώσουν κατά της αστυνομικής βίας.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν μία ομάδα διαδηλωτών στην πορεία προς το αστυνομικό τμήμα συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές εκτόξευαν βεγγαλικά, πέτρες και μολότοφ, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, κρότου λάμψης και έριχναν νερό.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά την έφοδο της ομάδας ΔΙΑΣ από διαδηλωτή ο οποίος χτυπώντας τον τον έριξε από τη μηχανή και στη συνέχεια του επιτέθηκαν και άλλοι από τους συγκεντρωμένους.

Αυτή ήταν η πλέον αντικειμενική μετάδοση της είδησης. Εφεξής αρχίζει άποψη οπότε όποιος δεν ενδιαφέρεται να ακούσει, ή μάλλον να διαβάσει, μπορεί να σταματήσει την ανάγνωση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε διάγγελμα για τον τραυματισμένο αστυνομικό μερικές ώρες μετά, παρουσιάζοντας τα γεγονότα τα οποία έχουν προηγηθεί, δηλαδή το ξυλοκόπημα απλών πολιτών  και τις δεκάδες αναίτιες προσαγωγές και αυθαιρεσίες της αστυνομίας, ως “ενόχληση”. Μίλησε επίσης για “ενότητα”, η οποία μάλλον σαν απειλή ακούστηκε: “Αν δεν είστε μαζί μας είστε εναντίον μας”, μιας και μόνο ο τραυματισμός του αστυνομικού αποτελεί “παράνομη βία”.

Πήρατε θέση κ. Μητσοτάκη. Όχι ότι δεν είχατε πάρει πριν, μιας και δικό σας όργανο είναι οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας. Νομιμοποιώντας την αστυνομική βία συντασσόμενος μονάχα με τον τραυματισμένο αστυνομικό σας και όχι με εκείνους που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ και ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΟΛΟΤΟΦ και φέρουν μελανιές από τα όργανά σας, πήρατε θέση. Όμως προσέξτε! Η “ενότητα” με την οποία μας απειλήσατε έχει δικά της δόντια…

Show More

Related Articles

Back to top button