ΧαλάνδριΓιατί κ. Δήμαρχε?ΈργαΕιδήσεις

Κουράσης κατά Ρούσσου για τα αντιπλημμυρικά έργα

Η παράταξη “Χαλάνδρι σε Δράση” με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Κουράση σε δημοσίευσή της ζητά απαντήσεις από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Σίμο Ρούσσο σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα και την διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

“Ακούστε κύριε Δήμαρχε,

Για να τελειώνουμε με αυτά τα κολπάκια σας. Είναι πραγματικά «συγκινητικό» πόσο πιστά ακολουθείτε τις συνταγές ΣΥΡΙΖΑ στον αποπροσανατολισμό και το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα, όταν συλλαμβάνεστε κατά το κοινώς λεγόμενο με τη «γίδα στην πλάτη».

Αυτή η τακτική της «καραμέλας» κάθε φορά που είστε στριμωγμένος για το τι κάνανε οι προηγούμενοι, κατά αντιστοιχία αυτής των συντρόφων σας, για το τι έκανε η επάρατη Δεξιά από τη σύσταση του ελληνικού κράτους και μετά, πρέπει να τελειώσει.

Θα μας πείτε, βέβαια, με αυτή τη συνταγή και με κάποιες «αγνώστου» (!?) εκδότη φυλλάδες, που αναπαρήγαγαν βρωμιές, παραπλανήσατε έστω ελάχιστους ανενημέρωτους πολίτες, «τσιμπώντας» την ψήφο τους και κερδίσατε τις εκλογές. Γιατί να μην συνεχίσετε την ανήθικη, «επιτυχημένη» αυτή συνταγή;

Και λέμε ανήθικη γιατί είχατε πέντε (5) ολόκληρα χρόνια στη Διοίκηση του Δήμου να οδηγήσετε στη Δικαιοσύνη όλες τις παράνομες ή παράτυπες έστω υποθέσεις (ενέργειες ή παραλείψεις που πιπιλίζετε) των προκατόχων σας.

Δεν τολμήσατε να το κάνετε γιατί καλά γνωρίζετε ότι θα «τρώγατε στο κεφάλι σας» τόσες αποζημιώσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, που θα σας κυνηγούσαν για πολλά χρόνια. 

Όμως τελειώσαμε με αυτά.

Τώρα θα κρίνεσθε και θα απολογείσθε για τις πράξεις σας. Και θα είναι σκληρό για εσάς. Γιατί δεν έχουμε τίποτα να συμψηφίσουμε.

Σας την χαρίσαμε και δεν προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη για το μέγα σκάνδαλο, της ανάθεσης στον 14ο μειοδότη του αντιπλημμυρικού έργου, αντί του νόμιμου μειοδότη, με ζημία 800.000 για τον Δήμο, όταν με το βασικό επιχείρημα ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος διέθετε ειδικό μηχάνημα «trenchez» θα έκανε τη δουλειά πιο γρήγορα και πιο καλά. Γελάγε όλος ο τεχνικός κόσμος τότε. Το ξέρανε ειδικοί και μη ότι το μηχάνημα αυτό στους δρόμους αστικών Δήμων όπως το Χαλάνδρι, που είναι γεμάτο στο υπέδαφός του από δίκτυα Οργανισμών κοινής ωφέλειας, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Τώρα με το πέρας του έργου, κυνικά ομολογείτε ότι πράγματι το μηχάνημα αυτό ουδόλως χρησιμοποιήθηκε σε όλο το έργο.

Η ζημιά όμως των 800.000, διαφορά από τον 1ο μειοδότη και τον 14ο που εσείς δώσαετε με την πλειοψηφία σας στην Ο.Ε. το έργο, παραμένει για τον Δήμο και τους Δημότες. Ποιος θα τα πληρώσει;

Και αντί να ζητήσετε έστω συγγνώμη, ότι είχατε άγνοια (;) όπως εμείς καλόπιστα πιστέψαμε (και δεν προσφύγαμε) και να απομακρύνετε από κοντά σας υψηλόβαθμο αρμόδιο στέλεχός σας, που «ενδεχόμενα» σας παραπλάνησε, σφυρίζετε αδιάφορα και βγαίνετε και από πάνω.

Αυτά όμως τελειώσανε, κύριε Δήμαρχε.

Η ανοχή μας ως τώρα δεν είναι αδυναμία.

Ήταν αντίληψη και φιλοσοφία για τον εποικοδομητικό ρόλο της αντιπολίτευσης, τη συνεργασία και τη μη σκανδαλολογία, εάν δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις.

Σας ρωτήσαμε λοιπόν συγκεκριμένες ερωτήσεις. Δεν πήραμε ούτε εμείς ούτε οι Δημότες απαντήσεις.

Η μακροσκελής υποτιθέμενη «απάντησή σας»

    1. Αναφέρει 10 φορές το όνομα Κουράσης, σε επήρεια όσων αναφέρονται παραπάνω περί αποπροσανατολισμού και πετάγματος της μπάλας στην εξέδρα

 

  • Αφιερώνει τρεις σειρούλες, με αόριστη αναφορά σε αποφάσεις των δικαστηρίων χωρίς να δίνει απαντήσεις στο αμείλικτο ερώτημά μας, γιατί περιμένατε να εκτοξευθούν πάνω από 500.000 τα χρέη των μισθωτών των δημοτικών εγκαταστάσεων για να προσφύγετε στη Δικαιοσύνη;

 

  1. Εξακολουθεί μικρόψυχα, όπως και προεκλογικά, να λέει ότι «δεν παραλάβαμε ταμείο από τη Διοίκηση Κουράση 13.000.000 αλλά 12.500.000» (εδώ γελάει ο κόσμος) και να αραδιάζετε νούμερα που έχουν απαντηθεί όλα και δεν νομίζουμε ότι έχει νόημα τώρα η επανάληψή τους
  2. Ισχυρίζεσθε ότι αυξήσατε όλα τα μισθώματα των δημοτικών εγκαταστάσεων και καμαρώνετε μάλιστα γι’ αυτό. 

Ξαναρωτάμε, με δεδομένο ότι τα φέσια που βάζουν οι μισθωτές με τα αυξημένα αυτά ενοίκια εκτοξεύθηκαν στα ύψη, είναι σε όφελος του Δήμου αυτή η τακτική ή είναι μια «μαυρογυαλούρικη» μέθοδος για τα μάτις του κόσμους;

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας

Η παράταξη

«Χαλάνδρι σε Δράση»”

Show More

Related Articles

Back to top button