ΕλλάδαΕιδήσεις

Κλείνει η Nike στην Ελλάδα

Για ποιους λόγους η Ελληνική αγορά "έχασε" την πασίγνωστη εταιρία αθλητικών ειδών

Η Nike ανακοίνωσε πως φεύγει από την Ελλάδα και η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην ήδη πληττόμενη αγορά.

Η πασίγνωστη εταιρία κατεβάζει ρολά σε όλα τα καταστήματα που διατηρεί στην Ελλάδα, ενώ με επιστολή της, τονίζει πως οι πολίτες δεν θα μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα της με φυσική παρουσία σε μαγαζιά, μετά τις 27 Οκτωβρίου του 2021.

Μάλιστα, στην απόφαση της γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών να κλείσει τα καταστήματα στην Ελλάδα, είχε καθοριστικό ρόλο το σκάνδαλο της Folli Follie, η οποία αντιπροσώπευε την Nike στη χώρα.

«Η στρατηγική της επιχείρησής σας (Folli Follie) δεν ταιριάζει πλέον με τα στρατηγικά σχέδια και τις ανάγκες της ΝΕΟΝ», αναφέρει μεταξύ άλλων η Nike European Operation Netherlands στην επιστολή που εξέδωσε.

Μετά τις «περιπέτειες» που είχε η γνωστή εταιρεία με την ελληνική δικαιοσύνη, η Nike είχε βάλει χρονικό όριο έως και την 15η Ιανουαρίου, να λάβει εγγυητική επιστολή, καθώς έθεσε θέμα αξιοπιστίας των συνεργατών της, για πιστωτική επάρκεια και φερεγγυότητα.

Παρόλα αυτά, εξαιτίας της πανδημίας δεν έλαβε συγκεκριμένη απάντηση και αποφάσισε να κλείσει όλα τα μαγαζιά που διατηρεί στην Ελλάδα.

Πλέον, από τις 27 Οκτωβρίου του 2021 και μετέπειτα, οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν τα προϊόντα της Nike στην Ελλάδα, μόνο μέσω ηλεκτρονικών αγορών.

Οι Έλληνες έμποροι ωστόσο δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν «αγόγγυστα» αυτή την εξέλιξη.

Μπροστά στο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν υψηλότερες τιμές προμήθειας, σε ένα περιβάλλον όπου τιμολογιακά δεν έχουν δύναμη λόγω του ανταγωνισμού από το ηλεκτρονικό εμπόριο, ετοιμάζονται να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Για το θέμα μάλιστα έχει ενημερωθεί και η πολιτική ηγεσία.

Πηγή: ieidiseis.gr

Show More

Related Articles

Back to top button