ΠολιτικήΚηφισιάΔήμοιΝέαΕιδήσεις

ΚΚΕ: Ερωτηματικό η ασφάλεια των κερκίδων του «Ζηρινείου»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, ζητώντας στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την ασφάλεια των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου «Ι. Ζηρίνης» καθώς και των υπό εκτέλεση παρεμβάσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Στο πλαίσιο των έργων αναδιαμόρφωσης του Δημοτικού Σταδίου «Ι. Ζηρίνης» για τις ανάγκες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Π.Α.Ε. Κηφισιάς, έχουν πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, οι εξής παρεμβάσεις στις κερκίδες:

– Προστέθηκαν καθίσματα, μέσω διάνοιξης οπών στο τσιμέντο.

– Κατά τον χρόνο σύνταξης του παρόντος, κατασκευάζεται κουβούκλιο στο άνω διάζωμα.

Δεδομένης της παλαιότητας των κερκίδων, οι οποίες ήδη παρουσιάζουν προβλήματα (σε περιπτώσεις βροχόπτωσης, επί παραδείγματι, υπάρχει διαρροή προς τις αίθουσες που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες, με συνέπεια τη διάβρωση των οροφών), θεωρούμε ότι οι ως άνω παρεμβάσεις είναι πολύ πιθανό να έχουν προκαλέσει περαιτέρω διάβρωση και να έχουν αυξήσει την επικινδυνότητα της όλης κατασκευής.

Κατόπιν των παραπάνω, καλούμε τους κ. υπουργούς να καταθέσουν, μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, τα ακόλουθα στοιχεία:

– Τη μελέτη στατικής επάρκειας, εάν αυτή υφίσταται, και οιουδήποτε άλλου εγγράφου που βεβαιώνει την ασφάλεια του όλου οικοδομήματος (κερκίδες), καθώς και των υπό εκτέλεση προσθηκών – παρεμβάσεων.

Οι βουλευτές: Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου.

Show More

Related Articles

Back to top button