ΚοινωνίαΠολιτικήΝέαΕιδήσεις

ΚΚΕ: “Ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα στον κλάδο που ο Κ.Μητσοτάκης μετέτρεψε σε προεκλογικό ντεκόρ”

Mε αφορμή το χθεσινό εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, μετά από την πτώση ενός έλικα πλοίου, που στοίχισε τη ζωή ενός χειριστή γερανού και τον τραυματισμό δύο ακόμη εργατών, το Γραφείο Τύπου της Κνετρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Το εργατικό «ατύχημα» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, μ’ έναν εργάτη νεκρό και δύο τραυματίες, είναι ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων συνθηκών ασφαλείας των εργαζομένων και ελέγχου απ’ τις αρμόδιες κρατικές αρχές. Είναι όλα αυτά τα οποία σταθερά διεκδικούν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του κλάδου, έχοντας πραγματοποιήσει 4 απεργίες από την αρχή του χρόνου ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί περιστατικά αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, 1 νεκρός και 2 τραυματίες στο Ναυπηγείο της Σύρου και σήμερα το τραγικό αυτό συμβάν.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στον κλάδο της Ναυπηγοεπισκευής, τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε μετατρέψει σε προεκλογικό ντεκόρ, μιλώντας για «καλές δουλειές» και «χαμογελαστούς εργαζόμενους». Ας ξαναπάει τώρα ο κ. Μητσοτάκης στο Πέραμα, για να δει ποιο είναι το πραγματικό για τους εργαζόμενους περιεχόμενο της ανάπτυξης που υπόσχεται. Πρόκειται για κέρδη βαμμένα στο αίμα εργατών! Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μεγάλο μέρος της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αυτή τη ΣΣΕ δεν την έκαναν υποχρεωτική η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η επόμενη της ΝΔ.

Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα, συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, εντατικοποίηση των ελέγχων με ευθύνη του κράτους και της επιθεώρησης εργασίας. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον χώρο του «ατυχήματος» ο βουλευτής Α’ Πειραιά, Νίκος Αμπατιέλος.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργάτη που έχασε τη ζωή του και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες”.

Show More

Related Articles

Back to top button