ΒριλήσσιαΝέαΕιδήσεις

Κινητοποίηση για να μη χαθεί πρώτη κατοικία στα Βριλήσσια

Ακόμα μια μικρή νίκη έφερε συγκέντρωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Κατά των Πλειστηριασμών έξω από τα γραφεία servicer της Alpha Bank.

Την καταλυτική δύναμη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών καταδεικνύουν οι αρκετές αποτροπές του τελευταίου διαστήματος, την ώρα που πολλές οικογένειες μένουν στον δρόμο και χιλιάδες ακόμα αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο.

«Δεν θα ξεσπιτωθούν ο Α.Μ. κι οι δικοί του άνθρωποι επειδή το θέλει ένα fund-ασμα» τόνισαν διαδηλωτές και διαδηλώτριες, που στάθηκαν χθες στο πλευρό μιας έντρομης οικογένειας, πετυχαίνοντας την αναστολή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας της, ώστε να γίνει ένταξη στο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών.

Η διαμαρτυρία έγινε έξω από τα γραφεία της Cepal (servicer της Aplha Bank) στη Νέα Σμύρνη, η οποία αρχικά είχε απορρίψει το αίτημα του ιδιοκτήτη για διακανονισμό, επικαλούμενη τη μεγάλη οφειλή του, ύστερα από κάλεσμα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, που μέσω των παρεμβάσεών της ασκεί καθοριστική πίεση τόσο στη συγκεκριμένη εταιρεία διαχείρισης όσο και στις άλλες δύο μεγάλες, την doValue (servicer της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας) και την Intrum (servicer της Πειραιώς).

«Οταν ο οφειλέτης προσπαθεί τη διαπραγμάτευση μόνος, έχει πολύ πιο σκληρή αντίδραση από όταν πηγαίνουμε με κινηματικό τρόπο. Του λένε, για παράδειγμα, ότι “δεν ξεκινάμε να κουβεντιάσουμε” αν δεν δώσεις 15.000 προκαταβολή, την οποία κανείς δεν έχει, αλλιώς θα πλήρωνε τις δόσεις. Οταν πηγαίνουμε εμείς, η προκαταβολή μπορεί να είναι μακράν πολύ μικρότερη», μας εξηγεί η Τόνια Κατερίνη, μέλος της Πρωτοβουλίας.

Διαμαρτυρία θα γίνει σήμερα (1 μ.μ.) στην doValue για την αποτροπή πλειστηριασμού του σπιτιού ακόμα μιας οικογένειας, η οποία επίσης είχε ζητήσει ρύθμιση του χρέους αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση από την εταιρεία γιατί αυτή αξιώνει ένα μεγάλο ποσό. Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα για αλληλεγγύη στην «οικογένεια που κινδυνεύει με πλειστηριασμό για το ποσό των 28.000 ευρώ… Οι οφειλέτες, εκτός των οικονομικών προβλημάτων, έχουν και μέλος με σοβαρά προβλήματα υγείας».

Χαρακτηριστική της δύναμης της αλληλεγγύης αφενός και της απάνθρωπης πίεσης σε βάρος των δανειοληπτών αφετέρου η περίπτωση της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού. Την Παρασκευή η ΕΥΔΑΠ της έκοψε απροειδοποίητα το νερό, αφαιρώντας το ρολόι, επειδή έτσι ζήτησε ο αγοραστής του διαμερίσματος, αλλά ύστερα από κινητοποίηση η παροχή αποκαταστάθηκε. Πλήθος πολιτών έχει εκφράσει και οικονομικά τη στήριξή του, συγκεντρώνοντας περίπου τα 2/3 των 110.000 για να πάρει πίσω το σπίτι της η δημοσιογράφος στο πλαίσιο της καμπάνιας ενίσχυσης που συνεχίζεται.

Πηγή: esfyn.gr

Show More

Related Articles

Back to top button