Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, διοργανώνει ολοκληρωμένα προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Θέμα τους είναι η πολυεπίπεδη σχέση του ανθρώπου με τη φύση καθώς, όπως τονίζουν οι διοργανωτές «Τα παιδιά είναι οι πολίτες του αύριο. Αυτοί που θα αποφασίζουν για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα».
Σκοπός του πρώτου μέρους του εκπαιδευτικού προγράμματος της 69ης Ανθοκομικής, είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τα διαφορετικά οικολογικά περιβάλλοντα της χώρας μας όπως αυτά εμφανίζονται στους θεματικούς «Ελληνικούς Κήπους» της Έκθεσης. Στόχος, η σύνδεση και η αλληλεπίδραση μεταξύ φυσικού περιβάλλοντος και ανθρώπινων δραστηριοτήτων όπως η γεωργία -παραδοσιακή και σύγχρονη-, η κηπουρική, η διατροφή, τα φαρμακευτικά φυτά, η παράδοση, το νερό κ.α.
Στο δεύτερο μέρος, τα παιδιά θα μάθουν στοιχεία για το Άλσος της Κηφισιάς, την ιστορία του και την χρησιμότητά του. Οι έμπειροι εκπαιδευτές της Ανθοκομικής, θα εστιάσουν την ανάλυση τους σε συγκεκριμένα φυτά που βρίσκονται στην είσοδο του Άλσους και παρουσιάζουν ειδικό ενδιαφέρον λόγω της ηλικίας τους, των ιδιοτήτων τους και της σχέσης τους με την Ιστορία και τη Μυθολογία.
Σημειώνεται ότι τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα διεξάγονται από έμπειρους εκπαιδευτές της Ανθοκομικής.
iNFO
Διάρκεια προγράμματος (διδακτική ώρα): 45΄-50΄
Αριθμός παιδιών: 50 ανά διδακτική ώρα
Ηλικίες παιδιών: 5-12 ετών
Αριθμός παιδαγωγών: 3
Αριθμός προγραμμάτων ανά ημέρα: 3
Συνολική διάρκεια προγράμματος ανά ημέρα: 3 διδακτικές ώρες
Συνολικός αριθμός παιδιών: 150 παιδιά ανά ημέρα
Εκπαιδευτές: Ταξιάρχης Ανδριτσόπουλος (Γεωπόνος Γ.Π.Α.), Αφροδίτη Ρήγα (Γεωπόνος Γ.Π.Α.)