ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

“Καταιγίδα” εξελίξεων για το έγκλημα στα Τέμπη – Πληθαίνουν οι καταγγελίες από οικογένειες θυμάτων και επιζήσαντες

Την ώρα που η κυβέρνηση επιλέγει να κρυφτεί διαχέοντας τις ευθύνες προς όλους

Κι ενώ ο πόνος κορυφώνεται, ενώ συνεχίζονται οι δραματικές στιγμές στις κηδείες των θυμάτων, οι καταγγελίες για το έγκλημα στα Τέμπη πληθαίνουν και οι οικογένειες των θυμάτων εκφράζουν οργή και αγανάκτηση.

Όπως ανέφεραν δικηγόροι στο Open, μπορεί οι ανακριτικές αρχές να έχουν ολοκληρώσει πολύ γρήγορα το έργο τους, όμως η δικογραφία δεν τους έχει παραδοθεί για άγνωστους λόγους με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν ακόμη ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Ερωτηματικά προκαλεί, άλλωστε, και το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα οι διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ που έχουν παραιτηθεί παραμένουν ακόμη στις θέσεις τους με ευθύνη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Open οικογένειες των θυμάτων εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να υπάρξει ακόμη και καταστροφή αρχείων και κρίσιμων στοιχείων, ζητώντας να πραγματοποιηθεί έφοδος των εισαγγελικών αρχών προκειμένου να διασωθούν ντοκουμέντα για τη διερεύνηση της τραγωδίας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (10/3) συνεδριάζει η Ολομέλεια Εφετών ώστε να αποφασίσει εάν θα οριστεί εφέτης ανακριτής, όπως έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας με στόχο την πλήρη διερεύνηση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης. Για το θέμα αυτό έχουν εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις οικογένειες εννέα θυμάτων, μέσω του Αλέξη Κούγια που τους εκπροσωπεί.

Show More

Related Articles

Back to top button