ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Καταγγελία ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Β/Δ για παρεμπόδιση εισόδου κλιμάκιου του ΚΚΕ σε σχολείο

Στη σχετική καταγγελία της Κομματικής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών της Βορειοδυτικής Αθήνας για το περιστατικό στο 4ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας αναφέρονται τα εξής:

Ενόψει των εξορμήσεων για τις βουλευτικές εκλογές στα σχολεία της περιοχής της Β΄ Αθήνας δεχτήκαμε έγγραφο άρνησης εισόδου στο 4ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας σε κλιμάκιο του ΚΚΕ με υποψήφια βουλευτή χωρίς αιτιολόγηση (εκδρομή, σεμινάριο, απουσία κλπ.) από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Το ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης και στήριξης από τους εργαζόμενους ώστε να αποκτήσει δύναμη η φωνή τους, να δυναμώσει η οργάνωση απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν, αλλά και που θα εφαρμοστούν με όποια κυβέρνηση σχηματιστεί μετά τις εκλογές στις 21 του Μάη.

Στα πλαίσια αυτά υποψήφιοι βουλευτές επισκέπτονται τους χώρους εργασίας, τα σχολεία για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους για το πρόγραμμα του κόμματος, για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με τη σχολική μονάδα, δεν είναι εθιμοτυπικές εφόσον οι υποψήφιοι δεν είναι ουρανοκατέβατοι, είναι εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί συνδικαλιστές από τον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο και οι εκπαιδευτικοί τους γνωρίζουν πολύ καλά και για τη δράση τους.

Η Κομματική Οργάνωση Εκπαιδευτικών της Βορειοδυτικής Αθήνας καταγγέλει τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Ν.Ιωνίας που για άλλη μια φορά, όπως έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να φέρει εμπόδια και στη συνδικαλιστική δράση, δεν επιτρέπει την είσοδο στο σχολείο αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με υποψήφια βουλευτή για να συζητήσει με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Η στάση του συγκεκριμένου διευθυντή αλλά και κάποιων άλλων που επιχείρησαν να μην επιτρέψουν την ενημέρωση, αλλά δεν τόλμησαν(!) φανερώνει ότι επιλέγουν τη σιγή νεκροταφείου στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί ας βγάλουν συμπεράσματα και ας καταδικάσουν οι ίδιοι την προσπάθεια παρεμπόδισης εισόδου, ενημέρωσης και συζήτησης στα σχολεία . Τους καλούμε στις εκλογές της 21ης Μάη να δυναμώσουμε τους αγώνες της επόμενης μέρας με ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ.

Εμείς θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια και δε θα σταματήσουμε να ενημερώνουμε και να μιλάμε, όπως ήδη το κάνουμε καθημερινά, με τους συναδέλφους μας, να παλεύουμε για μια ζωή με δικαιώματα, για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλους τους μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα εργάζονται με αξιοπρέπεια, για μια άλλη κοινωνία όπου θα ικανοποιούνται οι ανάγκες μας και θα γίνουν πράξη οι ιδέες και τα οράματά μας.

Καλούμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας να αποστείλει στις σχολικές μονάδες τη σχετική εγκύκλιο που επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση των υποψήφιων βουλευτών στα σχολεία ευθύνης της.

Show More

Related Articles

Back to top button