ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Καλλιτέχνες: Συνάντηση σωματείων με εκπροσώπους ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25

Συνάντηση με εκπροσώπους του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Μέρα25 πραγματοποίησαν σήμερα (16/3) καλλιτεχνικά σωματεία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος:

“Σκοπός των συναντήσεων ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα κατάθεσης από την πλευρά τους της τροπολογίας που ήδη αποστείλαμε (Πέμπτη 09/03/2023) στον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρωθυπουργό, τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, τις Βουλεύτριες και τους Βουλευτές. Η πρότασή μας αφορά το γενικότερο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και εστιάζει στις απορρέουσες συνέπειες από το Π.Δ. 85/2022 στα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

Η πρότασή μας αυτούσια έχει ήδη ενσωματωθεί σε τροπολογία και κατατέθηκε από το ΚΚΕ υπογεγραμμένη από έξι Βουλευτές σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, παρότι απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής, δεσμεύτηκε να στηρίξει την ψήφιση της τροπολογίας. Παράλληλα, δεσμεύτηκε με νέο νόμο που τροποποιεί το Π.Δ.85/2022 και λύνει συνολικά το πρόβλημα των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών.

Το ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκε επίσης να ψηφίσει την συγκεκριμένη τροπολογία και να πιέσει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση να την κάνει δεκτή προς ψήφιση. Ανάλογη δέσμευση υποστήριξης της τροπολογίας και των προτάσεών μας λάβαμε και από τους εκπροσώπους του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στη Βουλή, συναντήσαμε χωρίς να είναι προγραμματισμένο, τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κύριο Σκυλακάκη, στον οποίο επιδώσαμε την πρόταση της τροπολογίας. Μετά από μια γρήγορη ανάγνωση και μια σύντομη συζήτηση μαζί μας, επιφυλάχθηκε να τη μελετήσει εκτενέστερα.

Δεν θα σταματήσουμε εδώ, επιμένουμε έως ότου η Κυβέρνηση ανταποκριθεί στα αιτήματά μας κάνοντας αποδεκτή την τροπολογία που ήδη έχει κατατεθεί και στηρίζεται από το σύνολο των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μοναδικός μας δρόμος είναι η συνέχιση του αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας”.

Show More

Related Articles

Back to top button