ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Καιρός: Νέος καύσωνας διαρκείας από την Πέμπτη

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας όπως και την Κυριακή θα επικρατήσει και σήμερα Δευτέρα (17/7) υψηλός ωστόσο παραμένει για ακόμη μία μέρα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μέχρι και την Τετάρτη (19-07-2023) θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες και θα μειωθεί η ένταση της ζέστης.

Παράλληλα, προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι (μελτέμια) θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο, που σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ωστόσο, αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη (20-7-2023), οπότε και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τη Δευτέρα – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Προειδοποίηση εξέδωσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου, καθώς αναφέρει πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Κρήτης

Show More

Related Articles

Back to top button