ΧαλάνδριΝέαΕιδήσεις

Κάτω Χαλάνδρι: Κραυγή αγωνίας από τη μόνη γενική γιατρό του τοπικού ιατρείου

Εξοντωτικές συνθήκες εργασίας κατήγγειλε επώνυμα η μοναδική γενική ιατρός του τοπικού ιατρείου Κάτω Χαλανδρίου Λάνα Αλ Χαέκ, σε δημόσια ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ανέφερε στις 25 Ιανουαρίου, δεν φτάνουν μόνο τα τακτικά και έκτακτα περιστατικά στη δομή του πρώην ΙΚΑ της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, αλλά καλείται να εφημερεύσει στο Κέντρο Υγείας του Μαρκόπουλου, 25 χιλιόμετρα μακριά, ενώ δεν έχει αυτοκίνητο.

Η Παλαιστίνια γιατρός, κατήγγειλε, μάλιστα, ότι ήδη έχει λιποθυμήσει εν ώρα εργασίας.

Το μήνυμά της:

«Νιώθω τόσο κουρασμένη, τόσο εξαντλημένη και αναρωτιέμαι πως θα καταφέρω αύριο να πάω να εφημερεύω στο Κ.Υ. Μαρκόπουλο. Είναι 25.5 χιλιόμετρα μακριά από Χαλάνδρι όπου μένω. Και πρέπει πρώτα να βλέπω τα ράντεβού μου ως τις 12:00 στο τοπικό ιατρείο Χαλανδρίου και μετά να ξεκινήσω το ταξίδι για Μαρκόπουλο. Ξέρουν καλά ότι δεν έχω αυτοκίνητο. Με στέλνουν τόσο μακριά να εφημερεύω χωρίς να τους νοιάζει πως θα φτάσω εκεί και πιστεύουν πως η χορήγηση 6 ευρώ σαν δαπάνες μετακίνησεις για μια εφημερία είναι αρκετό.

Από την άλλη, έχω πάρα πολύ δουλεία στο τοπικό ιατρείο Χαλανδρίου, ειδικά που είμαι η μοναδική γενικός ιατρός εκεί. Δεν βλέπω μόνο τα τακτικά ραντεβού, αλλά και τα έκτακτα, δουλεύω ασταμάτητα, δεν προλαβαίνω να πάρω ανάσα. Γυρίζω σπίτι πολύ πολύ κουρασμένη….ζαλισμένη. Ήδη έχω λιποθυμήσει στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίου την 6/01/2022 και ώρα εφημερίας από τις πολλές εφημερίες και το στρες στο ιατρείο-Covid και όλο το καλοκαίρι έκανα ιατρείο και εφημερίες σε 3 διαφορετικά Κέντρα Υγείας.

Έχω διασχίζει την Αθήνα με το σακίδιο στην πλάτη από τα Βόρεια στα Νότια…ένιωθα σαν αναλώσιμη. Κουράστηκα, κουράστηκα να μετακινηθώ και οι ασθενείς μου κουράστηκαν να ψάχνουν συνέχεια την ιατρό τους … Και ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Show More

Related Articles

Back to top button