ΑρθρογραφίαΝέα

Τουλάχιστον, ο Μπιμπίλας ζήτησε συγνώμη

 

Μια ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα με την οποία μας πληροφορούσε για τον… «θάνατο» του γνωστού παραδοσιακού κλαρινίστα Γιώργου Μάγγα, ήταν αρκετή για να προκαλέσει την αντίδραση δεκάδων χιλιάδων ελλήνων που έσπευσαν στα κοινωνικά δίκτυα του ιντερνετ, να δηλώσουν την αγανάκτηση τους.

Η πληροφορία διαψεύστηκε σχεδόν αμέσως από τον ίδιο τον Γιώργο Μάγγα και την οικογένεια του.

Πρόφτασε όμως να κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αναπαράχθηκε από εκατοντάδες, μεγάλες ή μικρές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαστραυρώσουν την είδηση.

Δείγμα του πως εκτελείται η δημοσιογραφία στις μέρες μας. Στον… μαραθώνιο αγώνα ταχύτητας, σημασία έχει ποιος θα προλάβει να βγάλει την είδηση κι όχι αν η είδηση είναι αλήθεια ή όχι.

Δείγμα και του πως ένας επιπόλαιος πολίτης-χρήστης των κοινωνικών δικτύων μπορεί να γράψει μια ανυπόστατη είδηση ή ένα fake news κι αυτό να φτάσει σε χρόνο dt σε όλους.

Και με όλα αυτά, αγανάκτησαν όλοι και γράφτηκαν χιλιάδες σχόλια στο ίντερνετ κατά του Σπύρου Μπιμπίλα (ο οποίος το έχει ξανακάνει το λάθος με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τις οποίες αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη) και ξεχάσαμε όλα μας τα άλλα προβλήματα.

Κι είναι να απορεί κανείς!

Δεχόμαστε όλοι μας κάθε μέρα τόσα ενορχηστρωμένα fake news αλλά και προπαγάνδα και μας πείραξε ο Μπιμπίλας που «πέθανε» τον Μάγγα;

Τουλάχιστον ο Μπιμπίλας, ζήτησε και μια συγνώμη.

Ο Καθένας

Show More

Related Articles

Back to top button