ΚοινωνίαΑκτιβισμόςΑλληλεγγύηΕιδήσεις

Η φωτογραφία της ημέρας: Οι διαδηλώτριες μπαλαρίνες

Το άγαλμα του στρατηγού Ρόμπερτ Λη δίχαζε την κοινωνία της Βιρτζίνια, όπου και βρίσκεται για πολλά χρόνια. Παρά τις στρατιωτικές του “επιτυχίες” στον Αμερικάνικο εμφύλιο, ο Λη υπήρξε σκληρός ιδιοκτήτης σκλάβων και το πρόσωπό του συμβολοποιήθηκε από δράστες ρατσιστικών δολοφονιών.

Μετά από πλήθος διαδηλώσεων και τον πρόσφατο βανδαλισμό του αγάλματος από διαδηλωτές υπέρ του  Τζορτζ Φλόιντ, με γκράφιτι κατά του ρατσισμού, ο Κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ, ανακοίνωσε την απομάκρυνση του αγάλματος.

Η Kennedy George και η Ava Holloway, δύο κορίτσια 14 ετών, στάθηκαν μπροστά από το μνημείο του Στρατιωτικού Ρόμπερτ Λη, αφού ο κυβερνήτης της Πολιτείας διέταξε την αφαίρεσή του, ντυμένες στα μαύρα και με υψωμένη τη γροθιά τους. 

Η Ava Holloway δήλωσε σε αμερικάνικο περιοδικό:

“Θέλαμε να πούμε αντίο στο παρελθόν, χωρίς να σημαίνει ότι ξεχνάμε. Το μπαλλέτο είναι από τα πιο δύσκολα είδη χορού και βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Συνέδεσα αυτό το οποίο μου δίνει τη μεγαλύτερη χαρά με μία περίοδο μίσους. Ο καλύτερος τρόπος να αναδείξεις κάτι είναι μέσα από αυτό που αγαπάς”.

Η φωτογραφία τους δεν άργησε να κάνει το γύρο του κόσμου και να αναδημοσιευτεί από τα διεθνή μέσα αλλά και να γίνει viral  στα κοινωνικά δίκτυα ως σύμβολο κατά του ρατσισμού.

Show More

Related Articles

Back to top button